Volgens De Tijd kan het parket geen commentaar geven in deze fase. De ondergang van de Gemeentelijke Holding, die namens de lokale besturen een van de grootste aandeelhouders van Dexia was, kostte de belastingbetaler ruim een miljard euro. De staatsbank Belfius is met 600 miljoen euro de grootste schuldeiser. De overige 400 miljoen euro wordt verdeeld over de drie gewesten.

Dedecker burgelijke partij

Het was politicus Jean-Marie Dedecker die als eerste een klacht indiende bij het gerecht om na te gaan of de gemeenten waren misleid door de Holding. Daarna volgden huiszoekingen, verhoren en analyses onder leiding van een onderzoeksrechter in Brussel. De manier waarop de Holding is gerund, kan vragen oproepen, maar van een 'bedrieglijk opzet' zou geen sprake zijn.

Al in juni 2013 lieten de vereffenaars van de Gemeentelijke Holding weten dat ze geen elementen hadden gevonden om zelf mee naar het gerecht te stappen. Ze besloten toen dat er altijd duidelijk is gecommuniceerd en dat er niets verborgen werd gehouden.

Het Brusselse parket heeft zijn eindvordering opgestuurd naar de onderzoeksrechter. De Brusselse raadkamer moet zich nog uitspreken over de eindvordering van het parket. Op vraag van Dedecker, als burgerlijke partij, zou de raadkamer eventueel nog tegen de conclusie van het parket kunnen ingaan en alsnog verdachten doorverwijzen naar de correctionele rechtbank. (Belga/NS)

Volgens De Tijd kan het parket geen commentaar geven in deze fase. De ondergang van de Gemeentelijke Holding, die namens de lokale besturen een van de grootste aandeelhouders van Dexia was, kostte de belastingbetaler ruim een miljard euro. De staatsbank Belfius is met 600 miljoen euro de grootste schuldeiser. De overige 400 miljoen euro wordt verdeeld over de drie gewesten. Het was politicus Jean-Marie Dedecker die als eerste een klacht indiende bij het gerecht om na te gaan of de gemeenten waren misleid door de Holding. Daarna volgden huiszoekingen, verhoren en analyses onder leiding van een onderzoeksrechter in Brussel. De manier waarop de Holding is gerund, kan vragen oproepen, maar van een 'bedrieglijk opzet' zou geen sprake zijn.Al in juni 2013 lieten de vereffenaars van de Gemeentelijke Holding weten dat ze geen elementen hadden gevonden om zelf mee naar het gerecht te stappen. Ze besloten toen dat er altijd duidelijk is gecommuniceerd en dat er niets verborgen werd gehouden. Het Brusselse parket heeft zijn eindvordering opgestuurd naar de onderzoeksrechter. De Brusselse raadkamer moet zich nog uitspreken over de eindvordering van het parket. Op vraag van Dedecker, als burgerlijke partij, zou de raadkamer eventueel nog tegen de conclusie van het parket kunnen ingaan en alsnog verdachten doorverwijzen naar de correctionele rechtbank. (Belga/NS)