NewB lanceerde eind januari een kapitaalronde die 2,5 miljoen euro kapitaal moet opleveren.

Met de 1 miljoen euro die sindsdien werd opgehaald ligt de coöperatieve volgens woordvoerder Marc Bontemps 'op schema'. De afgelopen maand werd ingetekend op 50.000 aandelen van 20 euro door bestaande leden en 1.800 nieuwe leden. NewB telt nu in totaal 45.700 leden. Leden kunnen tot zes aandelen van 20 euro kopen.

"Dit resultaat - van 1 miljoen - is des te opmerkelijker omdat maar kon ingetekend worden voor maximaal 6 aandelen. Door een plafond te zetten op het aantal aandelen wil NewB duidelijk maken dat het continu het evenwicht bewaakt tussen enerzijds de noodzaak van kapitaal en anderzijds de beperking van de risico's voor de coöperant," luidt het in een persbericht. Intussen staat de teller van het kapitaal op 2,38 miljoen euro.

De ambitie van de coöperatieve blijft ongewijzigd: tegen halfweg 2014 een aanvraag voor een bankvergunning indienen bij de Nationale Bank, en in 2015 de eerste rekeningen openen.

Diezelfde Nationale Bank uitte eind december 2013 twijfels over de aankomende lagekostenbank, waardoor NewB zich verplicht zag de geplande kapitaalronde uit te stellen. Volgens de NBB was het businessplan van de coöperatieve gebaseerd op 'zeer optimistische cijfers'.

Om een licentie van de Nationale Bank te bemachtigen, moet NewB in ieder geval over een startkapitaal van 60 miljoen euro beschikken. Dat bedrag is nodig om 'effectief' te kunnen bankieren, luidt het bij de coöperatieve.

Op 22 maart houdt NewB een algemene vergadering in Brussel, waar ook de nieuwe directeur-generaal Dirk Coeckelbergh wordt voorgesteld. (BO)

NewB lanceerde eind januari een kapitaalronde die 2,5 miljoen euro kapitaal moet opleveren. Met de 1 miljoen euro die sindsdien werd opgehaald ligt de coöperatieve volgens woordvoerder Marc Bontemps 'op schema'. De afgelopen maand werd ingetekend op 50.000 aandelen van 20 euro door bestaande leden en 1.800 nieuwe leden. NewB telt nu in totaal 45.700 leden. Leden kunnen tot zes aandelen van 20 euro kopen. "Dit resultaat - van 1 miljoen - is des te opmerkelijker omdat maar kon ingetekend worden voor maximaal 6 aandelen. Door een plafond te zetten op het aantal aandelen wil NewB duidelijk maken dat het continu het evenwicht bewaakt tussen enerzijds de noodzaak van kapitaal en anderzijds de beperking van de risico's voor de coöperant," luidt het in een persbericht. Intussen staat de teller van het kapitaal op 2,38 miljoen euro.De ambitie van de coöperatieve blijft ongewijzigd: tegen halfweg 2014 een aanvraag voor een bankvergunning indienen bij de Nationale Bank, en in 2015 de eerste rekeningen openen. Diezelfde Nationale Bank uitte eind december 2013 twijfels over de aankomende lagekostenbank, waardoor NewB zich verplicht zag de geplande kapitaalronde uit te stellen. Volgens de NBB was het businessplan van de coöperatieve gebaseerd op 'zeer optimistische cijfers'.Om een licentie van de Nationale Bank te bemachtigen, moet NewB in ieder geval over een startkapitaal van 60 miljoen euro beschikken. Dat bedrag is nodig om 'effectief' te kunnen bankieren, luidt het bij de coöperatieve.Op 22 maart houdt NewB een algemene vergadering in Brussel, waar ook de nieuwe directeur-generaal Dirk Coeckelbergh wordt voorgesteld. (BO)