De riante stijging is te danken aan goede prestaties van de levens-, spaar- en pensioenactiviteiten, zo heeft AXA woensdag meegedeeld.

De omzet van de groep ging er 3 procent op vooruit tot 92 miljard euro, terwijl de operationele winst 8 procent toenam tot 5,1 miljard euro. De nettowinst bleef lichtjes achter op de analistenverwachtingen. Zij gingen uit van een bedrag van 5,22 miljard euro.

"AXA heeft een nieuw een jaar van groei in alle activiteiten achter de rug. Dat levert een operationele winst op die voor het eerst in de geschiedenis van de groep hoger ligt dan 5 miljard euro", stelt AXA-topman Henri de Castries in een persbericht. De verzekeraar stelt een dividend voor van 0,95 euro per aandeel, 17 procent hoger dan vorig boekjaar.

De resultaten van AXA in België worden in de loop van de dag gepubliceerd. (Belga/NS)

De riante stijging is te danken aan goede prestaties van de levens-, spaar- en pensioenactiviteiten, zo heeft AXA woensdag meegedeeld. De omzet van de groep ging er 3 procent op vooruit tot 92 miljard euro, terwijl de operationele winst 8 procent toenam tot 5,1 miljard euro. De nettowinst bleef lichtjes achter op de analistenverwachtingen. Zij gingen uit van een bedrag van 5,22 miljard euro. "AXA heeft een nieuw een jaar van groei in alle activiteiten achter de rug. Dat levert een operationele winst op die voor het eerst in de geschiedenis van de groep hoger ligt dan 5 miljard euro", stelt AXA-topman Henri de Castries in een persbericht. De verzekeraar stelt een dividend voor van 0,95 euro per aandeel, 17 procent hoger dan vorig boekjaar.De resultaten van AXA in België worden in de loop van de dag gepubliceerd. (Belga/NS)