BNP Paribas Fortis, de bank die voor een kwart in handen is van de Belgische staat en voor 74,9 procent van het Franse BNP Paribas, spreekt in een toelichting over 'stevige bedrijfsprestaties in een uitdagend economisch en financieel klimaat'.

De klantendeposito's in België namen het eerste halfjaar met 4,1 procent toe tot 104 miljard euro, dankzij een sterke aangroei van de zicht- en spaarrekeningen. Buiten België kon de bank rekenen op sterke prestaties in Turkije.

De leningen namen toe met 2,4 procent tot 86 miljard euro, vooral door een stijging van de leningen aan particulieren en kmo's.

BNP Paribas Fortis kan terugvallen op een sterke solvabiliteit met een Tier1-kapitaalratio van 14,8 procent. Die ligt ruim boven de EBA-norm van 9 procent. (Belga/BO)

BNP Paribas Fortis, de bank die voor een kwart in handen is van de Belgische staat en voor 74,9 procent van het Franse BNP Paribas, spreekt in een toelichting over 'stevige bedrijfsprestaties in een uitdagend economisch en financieel klimaat'. De klantendeposito's in België namen het eerste halfjaar met 4,1 procent toe tot 104 miljard euro, dankzij een sterke aangroei van de zicht- en spaarrekeningen. Buiten België kon de bank rekenen op sterke prestaties in Turkije.De leningen namen toe met 2,4 procent tot 86 miljard euro, vooral door een stijging van de leningen aan particulieren en kmo's. BNP Paribas Fortis kan terugvallen op een sterke solvabiliteit met een Tier1-kapitaalratio van 14,8 procent. Die ligt ruim boven de EBA-norm van 9 procent. (Belga/BO)