De winst van Nestlé klokte na het eerste halfjaar af op 5,45 miljard Zwitserse frank, tegen 5,07 miljard frank in dezelfde periode 2009. Dat stemt overeen met de verwachtingen van de door Bloomberg gepolste analisten. De halfjaaromzet bedraagt 55,3 miljard Zwitserse frank.

Volgens het concern groeide de verkoop op de Europese markt met 2,2 procent. Het paradepaardje Nespresso zag er de verkoop met meer dan 25 procent stijgen. Nespresso kreeg in Frankrijk, een van de belangrijkste afzetmarkten, het afgelopen halfjaar voor het eerst af te rekenen met concurrentie van gelijkaardige producten van Sara Lee Corp. en Ethical Coffee SA.

Aan het hoofd van Nestlé staat de Belg Paul Bulcke.

De winst van Nestlé klokte na het eerste halfjaar af op 5,45 miljard Zwitserse frank, tegen 5,07 miljard frank in dezelfde periode 2009. Dat stemt overeen met de verwachtingen van de door Bloomberg gepolste analisten. De halfjaaromzet bedraagt 55,3 miljard Zwitserse frank. Volgens het concern groeide de verkoop op de Europese markt met 2,2 procent. Het paradepaardje Nespresso zag er de verkoop met meer dan 25 procent stijgen. Nespresso kreeg in Frankrijk, een van de belangrijkste afzetmarkten, het afgelopen halfjaar voor het eerst af te rekenen met concurrentie van gelijkaardige producten van Sara Lee Corp. en Ethical Coffee SA. Aan het hoofd van Nestlé staat de Belg Paul Bulcke.