Mandataris Jozef Dauwe preciseert aan De Tijd dat de negen kandidaten allemaal winkelbedrijven zijn, maar namen worden niet bekendgemaakt.

Huidig eigenaar Frédéric Helderweirt bevestigt zelf dat hij tot de kandidaten behoort. 'Ik heb mezelf kandidaat gesteld omdat ik alle opties wil openhouden', zegt hij. 'Ik weet nog niet of ik daadwerkelijk een bod zal uitbrengen.'

Hij benadrukt dat hij geen plannen heeft voor een verdoken herstructurering, waarbij hij alleen op de meest winstgevende winkels zou bieden, waarna hij zonder herstructureringskosten van de verlieslatende winkels verlost zou kunnen zijn. De ondernemingsrechtbank in Dendermonde gaf e5 mode drie weken geleden tot eind januari bescherming tegen schuldeisers.

Mandataris Jozef Dauwe preciseert aan De Tijd dat de negen kandidaten allemaal winkelbedrijven zijn, maar namen worden niet bekendgemaakt. Huidig eigenaar Frédéric Helderweirt bevestigt zelf dat hij tot de kandidaten behoort. 'Ik heb mezelf kandidaat gesteld omdat ik alle opties wil openhouden', zegt hij. 'Ik weet nog niet of ik daadwerkelijk een bod zal uitbrengen.' Hij benadrukt dat hij geen plannen heeft voor een verdoken herstructurering, waarbij hij alleen op de meest winstgevende winkels zou bieden, waarna hij zonder herstructureringskosten van de verlieslatende winkels verlost zou kunnen zijn. De ondernemingsrechtbank in Dendermonde gaf e5 mode drie weken geleden tot eind januari bescherming tegen schuldeisers.