Sligro Food Group wil alle aandelen overnemen van Exquise Food NV en de dochterondernemingen ISPC International, ISPC Gent, Exquise Seafood en Océan Marée.

ISPC is een horecagroothandel met gecombineerde zelfbedienings- en bezorgvestigingen in Gent en Luik. In Brussel beschik ISPC over een groothandel in verse vis. Het bedrijf met 250 werknemers realiseerde in 2016 een omzet van 86 miljoen euro.

Sligro Food Group verwacht dat de overname vanaf 2018 zal bijdragen aan de winst per aandeel.

Over de hoogte van het aankoopbedrag worden geen mededelingen gedaan. De transactie werd aangemeld bij de Belgische Mededingingsautoriteiten en zal allicht nog in de eerste jaarhelft geformaliseerd worden.

De Nederlandse Sligro Food Group telt 6.700 werknemers en realiseerde in 2016 een omzet van 2,8 miljard euro. De aandelen staan genoteerd op Euronext Amsterdam.

Belangrijk nieuwe stap

"Dit is een belangrijke nieuwe stap voor het bedrijf en zal bijdragen tot de verdere groei van ISPC onder de namen Sligro/ISPC", zegt Ivan Sabbe in een persbericht. "Ik ben ervan overtuigd dat we hierdoor ons trouwe cliënteel nog beter kunnen bedienen. Aangezien Sligro nog geen 'cash & carry'-activiteiten heeft in België, neemt ISPC hierdoor een wissel op de toekomst."

Koen Slippens, CEO van Sligro Food Group, zegt dat de overname hem de kans biedt versneld te starten met de opbouw van een vestigingsnetwerk voor Sligro. "Onder de namen Sligro/ISPC zullen we een netwerk van zelfbedienings- en bezorggroothandels bouwen voor horeca en grootverbruik in België."

Sligro is al langer op overnamepad in ons land. Een jaar geleden nam het nog Java Foodservice uit Rotselaar over, ook al een top 3-speler uit de Belgische foodservicemarkt. Die overname, de eigen activiteiten en de nieuwe overname van ISPC, moeten tot een jaaromzet van 240 miljoen euro in ons land leiden, aldus nog het bedrijf. Sligro Food Group zal 550 medewerkers tellen in België.

Sligro Food Group wil alle aandelen overnemen van Exquise Food NV en de dochterondernemingen ISPC International, ISPC Gent, Exquise Seafood en Océan Marée. ISPC is een horecagroothandel met gecombineerde zelfbedienings- en bezorgvestigingen in Gent en Luik. In Brussel beschik ISPC over een groothandel in verse vis. Het bedrijf met 250 werknemers realiseerde in 2016 een omzet van 86 miljoen euro. Sligro Food Group verwacht dat de overname vanaf 2018 zal bijdragen aan de winst per aandeel. Over de hoogte van het aankoopbedrag worden geen mededelingen gedaan. De transactie werd aangemeld bij de Belgische Mededingingsautoriteiten en zal allicht nog in de eerste jaarhelft geformaliseerd worden. De Nederlandse Sligro Food Group telt 6.700 werknemers en realiseerde in 2016 een omzet van 2,8 miljard euro. De aandelen staan genoteerd op Euronext Amsterdam. "Dit is een belangrijke nieuwe stap voor het bedrijf en zal bijdragen tot de verdere groei van ISPC onder de namen Sligro/ISPC", zegt Ivan Sabbe in een persbericht. "Ik ben ervan overtuigd dat we hierdoor ons trouwe cliënteel nog beter kunnen bedienen. Aangezien Sligro nog geen 'cash & carry'-activiteiten heeft in België, neemt ISPC hierdoor een wissel op de toekomst." Koen Slippens, CEO van Sligro Food Group, zegt dat de overname hem de kans biedt versneld te starten met de opbouw van een vestigingsnetwerk voor Sligro. "Onder de namen Sligro/ISPC zullen we een netwerk van zelfbedienings- en bezorggroothandels bouwen voor horeca en grootverbruik in België." Sligro is al langer op overnamepad in ons land. Een jaar geleden nam het nog Java Foodservice uit Rotselaar over, ook al een top 3-speler uit de Belgische foodservicemarkt. Die overname, de eigen activiteiten en de nieuwe overname van ISPC, moeten tot een jaaromzet van 240 miljoen euro in ons land leiden, aldus nog het bedrijf. Sligro Food Group zal 550 medewerkers tellen in België.