Nederlandse vastgoedbedrijf Vastned wil Belgische dochter van de beurs halen

15/01/18 om 10:43 - Bijgewerkt om 13:28

Bron: Belga

Vastned wil een overnamebod lanceren op de beursgenoteerde Belgische dochter Vastned Retail Belgium. De Nederlandse winkelvastgoedonderneming biedt 57,5 euro per aandeel. Het beursgenoteerde Vastned heeft reeds 65,5 procent van de Belgische dochter in handen.

Nederlandse vastgoedbedrijf Vastned wil Belgische dochter van de beurs halen

© belga

Het gewenste bod - er ligt nog geen formeel bod op de tafel - ligt 24,5 procent boven de slotkoers van vrijdag (46,2 euro), zo meldde Vastned zondag. Dat waardeert Vastned Retail Belgium op 395 miljoen euro.

De gewenste overname en beursexit zullen volgens Vastned geen invloed hebben op de werkgelegenheid van Vastned Retail Belgium. Het bedrijf voegt toe geen 'geen substantiële wijziging van de strategie' te verwachten.

De overname laat immers een wijziging van statuut naar 'gespecialiseerd vastgoedbeleggingsfonds' toe. Door de beursexit zal Vastned zo kosten kunnen besparen, zegt de Nederlandse CEO, Taco de Groot. 'Door de integratie van Vastned Retail Belgium binnen Vastned creëert Vastned een eenvoudigere en slagvaardigere organisatiestructuur, wat ook de groeimogelijkheden in België ten goede komt.'

Vastned Retail Belgium investeert vooral in de gekende winkelstraten in Brugge, Gent, Antwerpen en Brussel en baanwinkellocaties.

Onze partners