De eerste vestigingen in Aalst en Tielt-Winge openen in april de deuren. Er komt ook een webwinkel.

Van Haren ziet kansen op de Belgische markt, doordat concurrenten als Scapino en Schoenenreus wegvielen. Die bedrijven gingen failliet en lieten bij hun doorstart België links liggen.

Volgens Bie Buelens, directeur voor België bij Van Haren, zijn in het middensegment vooral kleine schoenenbedrijven actief en spelen schaalvoordelen Van Haren in de kaart. "Wij kunnen dus goede schoenen verkopen aan een lagere prijs, door de schaalvoordelen", luidt het.

De collectie voor België zal wel licht anders zijn dan die in Nederland, want hier worden bijvoorbeeld hogere hakken gedragen. Van Haren is marktleider in Nederland met 143 winkels.

Het bedrijf was van oorsprong in familiale handen, maar maakt sinds de jaren tachtig deel uit van het Duitse concern Deichmann, de grootste schoenenverkoper van Europa.

De eerste vestigingen in Aalst en Tielt-Winge openen in april de deuren. Er komt ook een webwinkel.Van Haren ziet kansen op de Belgische markt, doordat concurrenten als Scapino en Schoenenreus wegvielen. Die bedrijven gingen failliet en lieten bij hun doorstart België links liggen. Volgens Bie Buelens, directeur voor België bij Van Haren, zijn in het middensegment vooral kleine schoenenbedrijven actief en spelen schaalvoordelen Van Haren in de kaart. "Wij kunnen dus goede schoenen verkopen aan een lagere prijs, door de schaalvoordelen", luidt het. De collectie voor België zal wel licht anders zijn dan die in Nederland, want hier worden bijvoorbeeld hogere hakken gedragen. Van Haren is marktleider in Nederland met 143 winkels. Het bedrijf was van oorsprong in familiale handen, maar maakt sinds de jaren tachtig deel uit van het Duitse concern Deichmann, de grootste schoenenverkoper van Europa.