Dominique Leroy gaat normaal gezien op 1 december aan de slag bij de Nederlandse telecomoperator KPN. De aandeelhoudersvergadering waarop Dominique Leroy als nieuwe CEO van KPN wordt voorgedragen, moet echter worden uitgesteld, zegt Paul Koster in een interview met de Nederlandse nieuwszender RTL Z.

'KPN kan het niet hebben dat de nieuwe CEO benoemd is terwijl er nog onduidelijkheid is over allerlei juridische gevolgen. Het onderzoek moet eerst afgerond zijn voordat KPN de benoeming aan de aandeelhouders moet voorleggen', aldus de VEB-directeur.

Bij Leroy thuis en in haar kantoor bij Proximus voerde het Brusselse parket donderdag huiszoekingen uit in een onderzoek naar handel met voorkennis. Een maand voor ze haar vertrek aankondigde, verkocht Leroy namelijk een pakket Proximus-aandelen ter waarde van ruim 285.000 euro.

De CEO van Proximus had naar eigen zeggen op het moment van de verkoop nog niet beslist om het Belgische telecombedrijf te verlaten. Maar ze gaf wel toe dat ze al enkele gesprekken had met externe partijen, waaronder KPN.

Koster uit ook kritiek op die aandelenverkoop. 'Je zou als CEO toch moeten kunnen inschatten dat er bepaalde zaken zijn die je beter niet kunt doen. Dat alleen al de perceptie tegen je kan werken', zegt hij aan RLT Z. 'Leroy vertelde dat ze al drie jaar gewacht had met het verkopen van de aandelen, dan had daar toch nu nog wel een half jaartje bij gekund', luidt het.

Dominique Leroy gaat normaal gezien op 1 december aan de slag bij de Nederlandse telecomoperator KPN. De aandeelhoudersvergadering waarop Dominique Leroy als nieuwe CEO van KPN wordt voorgedragen, moet echter worden uitgesteld, zegt Paul Koster in een interview met de Nederlandse nieuwszender RTL Z.'KPN kan het niet hebben dat de nieuwe CEO benoemd is terwijl er nog onduidelijkheid is over allerlei juridische gevolgen. Het onderzoek moet eerst afgerond zijn voordat KPN de benoeming aan de aandeelhouders moet voorleggen', aldus de VEB-directeur. Bij Leroy thuis en in haar kantoor bij Proximus voerde het Brusselse parket donderdag huiszoekingen uit in een onderzoek naar handel met voorkennis. Een maand voor ze haar vertrek aankondigde, verkocht Leroy namelijk een pakket Proximus-aandelen ter waarde van ruim 285.000 euro. De CEO van Proximus had naar eigen zeggen op het moment van de verkoop nog niet beslist om het Belgische telecombedrijf te verlaten. Maar ze gaf wel toe dat ze al enkele gesprekken had met externe partijen, waaronder KPN. Koster uit ook kritiek op die aandelenverkoop. 'Je zou als CEO toch moeten kunnen inschatten dat er bepaalde zaken zijn die je beter niet kunt doen. Dat alleen al de perceptie tegen je kan werken', zegt hij aan RLT Z. 'Leroy vertelde dat ze al drie jaar gewacht had met het verkopen van de aandelen, dan had daar toch nu nog wel een half jaartje bij gekund', luidt het.