Aldi wil op die manier bijdragen aan een kleinere plastic afvalberg, meldt De Volkskrant. De nieuwe draagtassen bestaan voor 80 procent uit gerecycled materiaal. De huidige plastic boodschappentassen verdwijnen in fases uit de supermarkten. De dunne plastic tassen om bijvoorbeeld appels in te bewaren blijven ook vanaf volgend jaar nog beschikbaar in de Nederlandse Aldi-supermarkten.

Hoewel de Nederlandse Aldi de eerste grote supermarkt is die de verkoop van plastic draagtassen wil bannen, startte een kleinere supermarkt als Marqt in 2015 al met de verkoop van een recyclebare tas.

Directeur Vera Dalm van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal verwacht dat de andere grote supermarkten Aldi snel zullen volgen. "Alle supermarkten bieden nu al een grote herbruikbare tas aan, maar het zou beter zijn als je een plastic tas bij de kassa niet eens meer kunt krijgen", aldus Dalm.

Volgens berekeningen van het Nederlandse ministerie van Infrastructuur gooit de gemiddelde Nederlander 51 tasjes per jaar weg, tegenover 170 tasjes in 2015. Die terugval komt grotendeels doordat supermarkten in Nederland sinds 1 januari 2016 geen plastic tassen meer gratis mogen weggeven, besluit de krant.

Aldi wil op die manier bijdragen aan een kleinere plastic afvalberg, meldt De Volkskrant. De nieuwe draagtassen bestaan voor 80 procent uit gerecycled materiaal. De huidige plastic boodschappentassen verdwijnen in fases uit de supermarkten. De dunne plastic tassen om bijvoorbeeld appels in te bewaren blijven ook vanaf volgend jaar nog beschikbaar in de Nederlandse Aldi-supermarkten.Hoewel de Nederlandse Aldi de eerste grote supermarkt is die de verkoop van plastic draagtassen wil bannen, startte een kleinere supermarkt als Marqt in 2015 al met de verkoop van een recyclebare tas.Directeur Vera Dalm van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal verwacht dat de andere grote supermarkten Aldi snel zullen volgen. "Alle supermarkten bieden nu al een grote herbruikbare tas aan, maar het zou beter zijn als je een plastic tas bij de kassa niet eens meer kunt krijgen", aldus Dalm.Volgens berekeningen van het Nederlandse ministerie van Infrastructuur gooit de gemiddelde Nederlander 51 tasjes per jaar weg, tegenover 170 tasjes in 2015. Die terugval komt grotendeels doordat supermarkten in Nederland sinds 1 januari 2016 geen plastic tassen meer gratis mogen weggeven, besluit de krant.