Ziggo 4 betaalde iets meer dan een miljoen euro voor de twintigjarige licentie op 2 blokken spectrum van elk 20 Mhz in de 2,6 Ghz band. Dat volstaat voor een volwaardige 4G-dienst. Eerder waren ook al in Scandinavië 2,6 Ghz-licenties voor zeer lage prijzen geveild.

Dit soort spectrum is weinig geschikt voor landelijke dekking en voor ontvangst achter muren omdat de signalen snel verzwakken.
Telenet begint in mei met LTE-testen rond Mechelen.

Andere kopers in Nederland waren Tele 2 Mobiel, KPN, Vodafone Libertel en T-Mobile. In totaal bracht de veiling 2,627 miljoen euro op.

Ziggo 4 betaalde iets meer dan een miljoen euro voor de twintigjarige licentie op 2 blokken spectrum van elk 20 Mhz in de 2,6 Ghz band. Dat volstaat voor een volwaardige 4G-dienst. Eerder waren ook al in Scandinavië 2,6 Ghz-licenties voor zeer lage prijzen geveild. Dit soort spectrum is weinig geschikt voor landelijke dekking en voor ontvangst achter muren omdat de signalen snel verzwakken. Telenet begint in mei met LTE-testen rond Mechelen. Andere kopers in Nederland waren Tele 2 Mobiel, KPN, Vodafone Libertel en T-Mobile. In totaal bracht de veiling 2,627 miljoen euro op.