Dat schrijft De Tijd. De krant herinnert eraan dat de Belgische staat voor tientallen miljarden borg staat voor de restbank.

De aandelenleasezaak achtervolgt Dexia al jaren, nadat het in 2000 de contracten (geld lenen om te beleggen, red.) overnam van Bank Labouchere. Toen de beurzen kort daarna kelderden, verloren tal van Nederlanders hun geld. Zo'n 15.000 gedupeerden weigeren zich neer te leggen bij een regeling: ze eisen hun geld terug maar Dexia verklaarde hun claim verjaard.

Meer rente

Een arrest van de Hoge Raad stuit nu in één geval die verjaring. Maar ook andere gedupeerden kunnen daar hun voordeel mee doen. Volgens Simon Zuurbier, de woordvoerder van de belangenvereniging Leaseproces, komen nu "enkele duizenden" beleggers alsnog in aanmerking voor een vergoeding. De gemiddelde schade per belegger bedraagt zo'n 10.000 euro.

In mei velde de Raad bovendien een ander arrest waardoor Dexia meer rente moet betalen op schadevergoedingen. En begin 2016 volgt een arrest over de aansprakelijkheid van de restbank voor de tussenpersonen die leasecontracten verkochten. De Nederlandse factuur, nu al vele tientallen miljoenen groot, kan dus nog oplopen.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd. De krant herinnert eraan dat de Belgische staat voor tientallen miljarden borg staat voor de restbank.De aandelenleasezaak achtervolgt Dexia al jaren, nadat het in 2000 de contracten (geld lenen om te beleggen, red.) overnam van Bank Labouchere. Toen de beurzen kort daarna kelderden, verloren tal van Nederlanders hun geld. Zo'n 15.000 gedupeerden weigeren zich neer te leggen bij een regeling: ze eisen hun geld terug maar Dexia verklaarde hun claim verjaard. Een arrest van de Hoge Raad stuit nu in één geval die verjaring. Maar ook andere gedupeerden kunnen daar hun voordeel mee doen. Volgens Simon Zuurbier, de woordvoerder van de belangenvereniging Leaseproces, komen nu "enkele duizenden" beleggers alsnog in aanmerking voor een vergoeding. De gemiddelde schade per belegger bedraagt zo'n 10.000 euro. In mei velde de Raad bovendien een ander arrest waardoor Dexia meer rente moet betalen op schadevergoedingen. En begin 2016 volgt een arrest over de aansprakelijkheid van de restbank voor de tussenpersonen die leasecontracten verkochten. De Nederlandse factuur, nu al vele tientallen miljoenen groot, kan dus nog oplopen. (Belga/RR)