De voormalige topman van zuivelconcern FrieslandCampina, Cees 't Hart zal 15 juni in de voetsporen treden van Rasmussen. De huidige CEO gaat na zeven jaar met pensioen. "Jorgen laat Carlsberg over met een aangepaste geografische voetafdruk, een sterk internationaal leidersteam en een commercieel sterkere en meer efficiënte organisatie", luidt het in een persbericht.

Carlsberg, met ook bieren als Tuborg, Kronenbourg 1664 en Grimbergen in de portefeuille, verkocht vorig jaar, vooral dankzij overnames, 3 procent meer bier dan in 2013. Het bedrijf heeft last van de onrust in Rusland en Oekraïne, maar zag daartegenover naar eigen zeggen zijn marktaandeel toenemen in West-Europa en Azië.

Door wisselkoerseffecten bleef de omzet stabiel op 64,5 miljard Deense kroon (8,7 miljard euro), terwijl de nettowinst met ongeveer een vijfde daalde naar 4,4 miljard kroon, onder invloed van uitzonderlijke elementen.

Positieve vooruitzichten

De brouwer toont zich bijzonder tevreden over zijn abdijbier Grimbergen. Het bier groeide vorig jaar met 27 procent, klinkt het. "Het is sinds 2011 het snelst groeiende internationale abdijbier." Vooral in Frankrijk presteerde Grimbergen vorig jaar goed. Het is ondertussen beschikbaar in 36 markten.

Carlsberg verwacht dit jaar "beduidende druk" op de resultaten door de devaluatie van de Russische en de Oekraïense munt, terwijl de positieve ontwikkelingen in West-Europa en Azië zouden moeten voortduren. De brouwer verwacht dat de operationele winst een organische groei zal vertonen van 5 tot 10 procent.

Bij FrieslandCampina wordt Cees 't Hart opgevolgd door Roelof Joosten, zo laat het zuivelconcern van zijn kant weten. (Belga/NS)

De voormalige topman van zuivelconcern FrieslandCampina, Cees 't Hart zal 15 juni in de voetsporen treden van Rasmussen. De huidige CEO gaat na zeven jaar met pensioen. "Jorgen laat Carlsberg over met een aangepaste geografische voetafdruk, een sterk internationaal leidersteam en een commercieel sterkere en meer efficiënte organisatie", luidt het in een persbericht.Carlsberg, met ook bieren als Tuborg, Kronenbourg 1664 en Grimbergen in de portefeuille, verkocht vorig jaar, vooral dankzij overnames, 3 procent meer bier dan in 2013. Het bedrijf heeft last van de onrust in Rusland en Oekraïne, maar zag daartegenover naar eigen zeggen zijn marktaandeel toenemen in West-Europa en Azië.Door wisselkoerseffecten bleef de omzet stabiel op 64,5 miljard Deense kroon (8,7 miljard euro), terwijl de nettowinst met ongeveer een vijfde daalde naar 4,4 miljard kroon, onder invloed van uitzonderlijke elementen. De brouwer toont zich bijzonder tevreden over zijn abdijbier Grimbergen. Het bier groeide vorig jaar met 27 procent, klinkt het. "Het is sinds 2011 het snelst groeiende internationale abdijbier." Vooral in Frankrijk presteerde Grimbergen vorig jaar goed. Het is ondertussen beschikbaar in 36 markten.Carlsberg verwacht dit jaar "beduidende druk" op de resultaten door de devaluatie van de Russische en de Oekraïense munt, terwijl de positieve ontwikkelingen in West-Europa en Azië zouden moeten voortduren. De brouwer verwacht dat de operationele winst een organische groei zal vertonen van 5 tot 10 procent.Bij FrieslandCampina wordt Cees 't Hart opgevolgd door Roelof Joosten, zo laat het zuivelconcern van zijn kant weten. (Belga/NS)