Matthijs Dietvorst is de opvolger van Sonja Vanhamel. De Limburgse, één van de weinige vrouwelijke brouwmeesters, verliet na een carrière van 21 jaar bij Alken-Maes, eind september de groep.

Sonja Vanhamel vertrok voor een productiefunctie bij Konings, de producent van fruitsappen uit Zonhoven. Konings verwerkt vooral appels en peren, en heeft als klanten onder meer PepsiCo (onder meer Looza) en AB InBev (Stella Cidre). De snel groeiende Limburgse onderneming, die het gros van haar productie exporteert, won in 2012 de Ambiorixprijs.

Heineken-man brouwt Belgisch

Matthijs Dietvorst werkt al een leven lang bij Heineken, waar hij begon in 1986. Hij was voor de brouwer onder meer actief in de Stille Zuidzee (Papoea Nieuw-Guinea en Nieuw-Caledonië), en Oost-Europa (Polen en Rusland). In zijn vorige baan was hij actief in het Russische Nizjni Novgorod, de Wolga brouwerij van Heineken. De Nederlander Dietvorst zal nu waken over de kwaliteit van Belgische bieren zoals Cristal, Grimbergen, of Maes Pils.

Alken-Maes werd in 2008 een dochter van Heineken. In zijn jongste persbericht met de cijfers van het derde kwartaal, meldde de Nederlandse brouwer dat de volumes in België daalden. (WR)

Matthijs Dietvorst is de opvolger van Sonja Vanhamel. De Limburgse, één van de weinige vrouwelijke brouwmeesters, verliet na een carrière van 21 jaar bij Alken-Maes, eind september de groep. Sonja Vanhamel vertrok voor een productiefunctie bij Konings, de producent van fruitsappen uit Zonhoven. Konings verwerkt vooral appels en peren, en heeft als klanten onder meer PepsiCo (onder meer Looza) en AB InBev (Stella Cidre). De snel groeiende Limburgse onderneming, die het gros van haar productie exporteert, won in 2012 de Ambiorixprijs. Heineken-man brouwt BelgischMatthijs Dietvorst werkt al een leven lang bij Heineken, waar hij begon in 1986. Hij was voor de brouwer onder meer actief in de Stille Zuidzee (Papoea Nieuw-Guinea en Nieuw-Caledonië), en Oost-Europa (Polen en Rusland). In zijn vorige baan was hij actief in het Russische Nizjni Novgorod, de Wolga brouwerij van Heineken. De Nederlander Dietvorst zal nu waken over de kwaliteit van Belgische bieren zoals Cristal, Grimbergen, of Maes Pils. Alken-Maes werd in 2008 een dochter van Heineken. In zijn jongste persbericht met de cijfers van het derde kwartaal, meldde de Nederlandse brouwer dat de volumes in België daalden. (WR)