De meerderheid van de producten zoals frieten, aardappelkroketten en rösti is bestemd voor het buitenland, met het Verenigd Koninkrijk als belangrijkste afnemer. Dat meldt het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek.

In 2015 produceerden Europese fabrikanten voor 3,8 miljard euro aan diepvriesfrieten. Ongeveer een derde daarvan kwam uit Nederlandse fabrieken. Dit komt neer op ruim 1,6 miljard kilo friet, een hoeveelheid die gelijkstaat aan een wekelijkse consumptie van tien puntzakken friet van 175 gram per Nederlander.

België produceert bijna een kwart van de Europese bevroren aardappelproducten. Beide landen zijn al jaren de belangrijkste Europese producenten van friet en andere aardappelproducten bestemd voor het vriesvak. Het Verenigd Koninkrijk is niet alleen een belangrijke afnemer, maar neemt ook bijna 16 procent van de Europese productie voor zijn rekening. Duitsland komt op plaats vier met 8 procent.

(Belga/JH)

De meerderheid van de producten zoals frieten, aardappelkroketten en rösti is bestemd voor het buitenland, met het Verenigd Koninkrijk als belangrijkste afnemer. Dat meldt het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek. In 2015 produceerden Europese fabrikanten voor 3,8 miljard euro aan diepvriesfrieten. Ongeveer een derde daarvan kwam uit Nederlandse fabrieken. Dit komt neer op ruim 1,6 miljard kilo friet, een hoeveelheid die gelijkstaat aan een wekelijkse consumptie van tien puntzakken friet van 175 gram per Nederlander. België produceert bijna een kwart van de Europese bevroren aardappelproducten. Beide landen zijn al jaren de belangrijkste Europese producenten van friet en andere aardappelproducten bestemd voor het vriesvak. Het Verenigd Koninkrijk is niet alleen een belangrijke afnemer, maar neemt ook bijna 16 procent van de Europese productie voor zijn rekening. Duitsland komt op plaats vier met 8 procent. (Belga/JH)