"Er zijn 'x' aantal oplossingen, dit is er één van", zegt Michel Bouvard, in een reactie op een artikel dat vrijdag verscheen in de krant Les Echos. De Franse minister van Economie, die donderdagavond hierover gecontacteerd werd door AFP, zei dat hij "geen weet had van zo'n project".

Onderdeel van het plan zou de nationalisering van Dexia Municipial Agency (Dexma) zijn, dat de door DCL toegekende leningen aan de Franse lagere overheden herfinanciert. Een woordvoerder van Dexia wou geen commentaar kwijt aan AFP.

'Onderhandelingen gaan niet vooruit'

Ons land, Frankrijk en Luxemburg schoten Dexia in oktober te hulp, toen het op de rand van de afgrond stond. De drie landen beslisten Dexia te ontmantelen om het te behoeden van een faillissement. Ze kwamen daarbij een staatswaarborg van 90 miljard euro overeen.

In Frankrijk moeten de CDC en de Postbank, een Franse overheidsinstelling, de financieringsactiviteiten van Dexia Crédit Local (DCL) voor de lagere overheden overnemen. Maar de onderhandelingen gaan niet vooruit en een nieuw financieringsvehikel wordt niet voor juni verwacht. In afwachting van de nieuwe structuur, droogt de kredietmarkt voor de lagere overheden op. (Belga/RDM)

"Er zijn 'x' aantal oplossingen, dit is er één van", zegt Michel Bouvard, in een reactie op een artikel dat vrijdag verscheen in de krant Les Echos. De Franse minister van Economie, die donderdagavond hierover gecontacteerd werd door AFP, zei dat hij "geen weet had van zo'n project". Onderdeel van het plan zou de nationalisering van Dexia Municipial Agency (Dexma) zijn, dat de door DCL toegekende leningen aan de Franse lagere overheden herfinanciert. Een woordvoerder van Dexia wou geen commentaar kwijt aan AFP. 'Onderhandelingen gaan niet vooruit'Ons land, Frankrijk en Luxemburg schoten Dexia in oktober te hulp, toen het op de rand van de afgrond stond. De drie landen beslisten Dexia te ontmantelen om het te behoeden van een faillissement. Ze kwamen daarbij een staatswaarborg van 90 miljard euro overeen. In Frankrijk moeten de CDC en de Postbank, een Franse overheidsinstelling, de financieringsactiviteiten van Dexia Crédit Local (DCL) voor de lagere overheden overnemen. Maar de onderhandelingen gaan niet vooruit en een nieuw financieringsvehikel wordt niet voor juni verwacht. In afwachting van de nieuwe structuur, droogt de kredietmarkt voor de lagere overheden op. (Belga/RDM)