Na de verkoop van dochters Arena en Vander Haeghen & Co heeft hij nu ook een koper gevonden voor reisverzekeraar De Europese. Dat heeft Nationale Suisse woensdag bekendgemaakt.

De Zwitsers verkopen de reisverzekeringsportfolio van De Europese aan Mapfre Asistencia, een onderdeel van de Spaanse verzekeraar Mapfre. Een overnamebedrag is niet vrijgegeven. De zestien medewerkers stappen over naar de nieuwe werkgever.

Meer dan 100 jaar actief in België

Met de verkoop wordt de terugtrekking van Nationale Suisse uit de Belgische verzekeringsmarkt afgesloten, zo luidt het. De verzekeraar was al sinds 1909 actief in ons land. Nationale Suisse blijft wel nog actief in België in de verzekering van kunstrisico's, maar via een dochtermaatschappij in Liechtenstein.

In februari werd Nationale Suisse België verkocht aan de Enstar Group, net als de dochters Vander Haeghen & Co - actief als verzekeraar van onder meer speciale risisco', zoals oldtimers - en sportrisiscoverzekeraar Arena.

De Belgische markt is niet langer strategisch voor Nationale Suisse. (Belga/NS)

Na de verkoop van dochters Arena en Vander Haeghen & Co heeft hij nu ook een koper gevonden voor reisverzekeraar De Europese. Dat heeft Nationale Suisse woensdag bekendgemaakt.De Zwitsers verkopen de reisverzekeringsportfolio van De Europese aan Mapfre Asistencia, een onderdeel van de Spaanse verzekeraar Mapfre. Een overnamebedrag is niet vrijgegeven. De zestien medewerkers stappen over naar de nieuwe werkgever. Met de verkoop wordt de terugtrekking van Nationale Suisse uit de Belgische verzekeringsmarkt afgesloten, zo luidt het. De verzekeraar was al sinds 1909 actief in ons land. Nationale Suisse blijft wel nog actief in België in de verzekering van kunstrisico's, maar via een dochtermaatschappij in Liechtenstein. In februari werd Nationale Suisse België verkocht aan de Enstar Group, net als de dochters Vander Haeghen & Co - actief als verzekeraar van onder meer speciale risisco', zoals oldtimers - en sportrisiscoverzekeraar Arena. De Belgische markt is niet langer strategisch voor Nationale Suisse. (Belga/NS)