Behalve een hoofdzetel in Brussel telt de Nationale Bank van België (NBB) nog vestigingen in Antwerpen, Hasselt, Kortrijk, Luik en Bergen. In die vestigingen wordt de zogenaamde 'cash handling' verricht. Dat betekent dat waardetransporteurs er geld kunnen ophalen of deponeren.

Bij een recente evaluatie heeft de Nationale Bank vastgesteld dat de activiteiten in Antwerpen rationeel nog nauwelijks te verantwoorden zijn, omdat sommige waardetransporteurs hun biljetten eenvoudigweg niet langer in Antwerpen deponeren of opnemen.

De reorganisatie heeft geen invloed op de werkgelegenheid. Bij de Nationale Bank genieten de personeelsleden namelijk een statuut dat werkzekerheid garandeert. De werknemers uit Antwerpen zullen in de andere vestigingen terechtkunnen.

De Nationale Bank bouwt haar kantorennet sinds 1974 - door toenemende automatisering - gestaag af. Daardoor werden de laatste veertig jaar al 38 lokale vestigingen opgedoekt. Dat gebeurde voor het laatst in 2009, toen de vestigingen in Gent en Namen werden gesloten. Na de sluiting van Antwerpen zal de Nationale Bank - behalve haar hoofdzetel in Brussel - nog vier vestigingen tellen: in Hasselt, Kortrijk, Luik en Bergen. (BO)

Behalve een hoofdzetel in Brussel telt de Nationale Bank van België (NBB) nog vestigingen in Antwerpen, Hasselt, Kortrijk, Luik en Bergen. In die vestigingen wordt de zogenaamde 'cash handling' verricht. Dat betekent dat waardetransporteurs er geld kunnen ophalen of deponeren. Bij een recente evaluatie heeft de Nationale Bank vastgesteld dat de activiteiten in Antwerpen rationeel nog nauwelijks te verantwoorden zijn, omdat sommige waardetransporteurs hun biljetten eenvoudigweg niet langer in Antwerpen deponeren of opnemen. De reorganisatie heeft geen invloed op de werkgelegenheid. Bij de Nationale Bank genieten de personeelsleden namelijk een statuut dat werkzekerheid garandeert. De werknemers uit Antwerpen zullen in de andere vestigingen terechtkunnen. De Nationale Bank bouwt haar kantorennet sinds 1974 - door toenemende automatisering - gestaag af. Daardoor werden de laatste veertig jaar al 38 lokale vestigingen opgedoekt. Dat gebeurde voor het laatst in 2009, toen de vestigingen in Gent en Namen werden gesloten. Na de sluiting van Antwerpen zal de Nationale Bank - behalve haar hoofdzetel in Brussel - nog vier vestigingen tellen: in Hasselt, Kortrijk, Luik en Bergen. (BO)