Dat delen Nasdaq en ICE maandag mee na gesprekken met de Amerikaanse mededingingsautoriteiten. "We hebben beslist om ons bod terug te trekken omdat duidelijk is geworden dat we geen toestemming zullen krijgen van de regulatoren", verduidelijkt Nasdaq-baas Bob Greifeld maandag in een persbericht.

Nasdaq had via een vriendschappelijk overnamebod eerdere fusiegesprekken tussen Deutsche Börse en NYSE geblokkeerd. Op 15 februari 2011 stemden beide beursoperartoren namelijk in met een fusie. Deutsche Börse en NYSE zouden op die manier samen de grootste beursoperator ter wereld worden.

Aan de andere kant zou een combinatie van Nasdaq en NYSE één dominante beursexploitant in de Verenigde Staten ontstaan. Verwacht werd dat de mededingingsautoriteiten daartegen bezwaren zouden aantekenen, wat uiteindelijk ook gebeurde.

Aangezien Nasdaq de overnameplannen opbergt, ligt de weg vrij voor de eerder geplande fusie tussen Deutsche Börse en NYSE Euronext. Een overname door Nasdaq en Ice had NYSE Euronext opgesplitst. De aandelen- en de optiehandel zou in handen van Nasdaq terchtgekomen zijn, de Liffe-futuresmarkt in die van ICE.

Nadat de overnameplannen gestaakt werden, zakte het aandeel NYSE Euronext met bijna 10 procent. De Londense Stock Exchange (LSE), die eveneens in het vizier van Nasdaq zou liggen, wint maandag 7 procent.

Dat delen Nasdaq en ICE maandag mee na gesprekken met de Amerikaanse mededingingsautoriteiten. "We hebben beslist om ons bod terug te trekken omdat duidelijk is geworden dat we geen toestemming zullen krijgen van de regulatoren", verduidelijkt Nasdaq-baas Bob Greifeld maandag in een persbericht. Nasdaq had via een vriendschappelijk overnamebod eerdere fusiegesprekken tussen Deutsche Börse en NYSE geblokkeerd. Op 15 februari 2011 stemden beide beursoperartoren namelijk in met een fusie. Deutsche Börse en NYSE zouden op die manier samen de grootste beursoperator ter wereld worden.Aan de andere kant zou een combinatie van Nasdaq en NYSE één dominante beursexploitant in de Verenigde Staten ontstaan. Verwacht werd dat de mededingingsautoriteiten daartegen bezwaren zouden aantekenen, wat uiteindelijk ook gebeurde.Aangezien Nasdaq de overnameplannen opbergt, ligt de weg vrij voor de eerder geplande fusie tussen Deutsche Börse en NYSE Euronext. Een overname door Nasdaq en Ice had NYSE Euronext opgesplitst. De aandelen- en de optiehandel zou in handen van Nasdaq terchtgekomen zijn, de Liffe-futuresmarkt in die van ICE. Nadat de overnameplannen gestaakt werden, zakte het aandeel NYSE Euronext met bijna 10 procent. De Londense Stock Exchange (LSE), die eveneens in het vizier van Nasdaq zou liggen, wint maandag 7 procent.