Vorig jaar zag de muziekindustrie haar inkomsten oplopen tot op 25,9 miljard dollar. Vooral streamingdiensten doen het goed. Betaalde abonnementen maken al 47,3 procent van de inkomsten uit en 17,7 procent komt van advertenties bij gratis streaming. Muziekstreaming is dus goed voor 65 procent van de inkomsten in de muziekindustrie.

Digitale downloads dalen intussen met 10,7 procent, terwijl de verkoop van fysieke muziekdragers herstelt en een inkomstengroei van 16,1 procent laat optekenen. Vooral vinyl draagt daaraan bij met een omzetstijging van 51,3 procent.

Vorig jaar zag de muziekindustrie haar inkomsten oplopen tot op 25,9 miljard dollar. Vooral streamingdiensten doen het goed. Betaalde abonnementen maken al 47,3 procent van de inkomsten uit en 17,7 procent komt van advertenties bij gratis streaming. Muziekstreaming is dus goed voor 65 procent van de inkomsten in de muziekindustrie. Digitale downloads dalen intussen met 10,7 procent, terwijl de verkoop van fysieke muziekdragers herstelt en een inkomstengroei van 16,1 procent laat optekenen. Vooral vinyl draagt daaraan bij met een omzetstijging van 51,3 procent.