KPN, het Nederlandse moederbedrijf van de Belgische gsm-operator BASE, verbetert de voorwaarden voor de verkoop van zijn Duitse onderdeel E-Plus aan het Spaanse Telefónica. Daardoor komt de overname van KPN door het Mexicaanse América Móvil van multimiljardair Carlos Slim een stap dichterbij.De verbeterde voorwaarden werden overeengekomen na onderhandelingen tussen América Móvil, Telefónica en KPN. Als gevolg daarvan steunt América Móvil de transactie tijdens de buitengewone aandeelhoudersvergadering van 2 oktober, zo meldt KPN.

Daarmee lijkt een belangrijke horde genomen in het overnameproces rond KPN door América Móvil, dat het grondig oneens was met de eerder bereikte voorwaarden.

Overname

Begin augustus raakte bekend dat het concern van multimiljardair Carlos Slim, een van 's werelds rijkste mensen, een bod lanceerde van 2,40 euro per aandeel op het Nederlandse telecombedrijf.

América Móvil heeft al een belang van 30 procent in KPN en zou tegen dat bod 7,2 miljard euro moeten neertellen voor de overige 70 procent. Komt het tot een overname, dan blijft de merknaam KPN bestaan en de hoofdzetel in Nederland. (ANP/Belga/KVDA)

KPN, het Nederlandse moederbedrijf van de Belgische gsm-operator BASE, verbetert de voorwaarden voor de verkoop van zijn Duitse onderdeel E-Plus aan het Spaanse Telefónica. Daardoor komt de overname van KPN door het Mexicaanse América Móvil van multimiljardair Carlos Slim een stap dichterbij.De verbeterde voorwaarden werden overeengekomen na onderhandelingen tussen América Móvil, Telefónica en KPN. Als gevolg daarvan steunt América Móvil de transactie tijdens de buitengewone aandeelhoudersvergadering van 2 oktober, zo meldt KPN. Daarmee lijkt een belangrijke horde genomen in het overnameproces rond KPN door América Móvil, dat het grondig oneens was met de eerder bereikte voorwaarden. Overname Begin augustus raakte bekend dat het concern van multimiljardair Carlos Slim, een van 's werelds rijkste mensen, een bod lanceerde van 2,40 euro per aandeel op het Nederlandse telecombedrijf. América Móvil heeft al een belang van 30 procent in KPN en zou tegen dat bod 7,2 miljard euro moeten neertellen voor de overige 70 procent. Komt het tot een overname, dan blijft de merknaam KPN bestaan en de hoofdzetel in Nederland. (ANP/Belga/KVDA)