De rederij MSC kwam als grootste klant van de Antwerpse haven vorige week in het nieuws als gevolg van de loodsenacties die het vrachtverkeer van en naar de Antwerpse haven hebben gehinderd. "De schade die de actie van de loodsen ons toebrengen, dwingen ons ertoe onze positie in Antwerpen te herbekijken," luidde het. Die dreigende mededeling werd geïnterpreteerd als een mogelijk vertrek uit Antwerpen. Dat blijkt uiteindelijk niet het geval te zijn.

"Wij zijn al dertig jaar aanwezig in Antwerpen", zegt algemeen directeur Marc Beerlandt in een gesprek met de Gazet van Antwerpen. "Wat wij hier hebben neergezet is vrij uniek in de wereld. Nu speculeert men dat MSC zou weggaan. Dat is niet waar. Dat hebben wij nooit gezegd", aldus Beerlandt. Het blijft evenwel onzeker dat de rederij nieuwe investeringen doet in Antwerpen. "We bekijken waar we nog kunnen groeien. Antwerpen is een optie, maar ook Le Havre, Rotterdam en andere havens komen in aanmerking. Wij bestuderen die investeringen louter commercieel," verduidelijkt Beerlandt.

Geen reden tot paniek volgens de algemeen directeur, al blijft zijn boodschap aan de stakende loodsen deze week even duidelijk als vorige week: drie stakingen in twee maanden hebben 'geen goede indruk' gemaakt. (BO)

De rederij MSC kwam als grootste klant van de Antwerpse haven vorige week in het nieuws als gevolg van de loodsenacties die het vrachtverkeer van en naar de Antwerpse haven hebben gehinderd. "De schade die de actie van de loodsen ons toebrengen, dwingen ons ertoe onze positie in Antwerpen te herbekijken," luidde het. Die dreigende mededeling werd geïnterpreteerd als een mogelijk vertrek uit Antwerpen. Dat blijkt uiteindelijk niet het geval te zijn. "Wij zijn al dertig jaar aanwezig in Antwerpen", zegt algemeen directeur Marc Beerlandt in een gesprek met de Gazet van Antwerpen. "Wat wij hier hebben neergezet is vrij uniek in de wereld. Nu speculeert men dat MSC zou weggaan. Dat is niet waar. Dat hebben wij nooit gezegd", aldus Beerlandt. Het blijft evenwel onzeker dat de rederij nieuwe investeringen doet in Antwerpen. "We bekijken waar we nog kunnen groeien. Antwerpen is een optie, maar ook Le Havre, Rotterdam en andere havens komen in aanmerking. Wij bestuderen die investeringen louter commercieel," verduidelijkt Beerlandt. Geen reden tot paniek volgens de algemeen directeur, al blijft zijn boodschap aan de stakende loodsen deze week even duidelijk als vorige week: drie stakingen in twee maanden hebben 'geen goede indruk' gemaakt. (BO)