Eerder al vroeg de onderneming, die in Nederland 130 filialen telt, uitstel van betaling aan. Voor het personeel wordt nu ontslag aangevraagd, waarna de overheidsinstelling UVW de uitbetaling van lonen voorlopig overneemt.

De directie van MS Mode toonde zich bij het onlangs verkregen uitstel van betaling nog positief over de kansen om verder te gaan.

Bij de verkoper van vrouwenkleding werken in Nederland 660 mensen. Het bedrijf telt circa 2.300 medewerkers en bijna vierhonderd winkels in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

De keten telt in ons land meer dan 40 vestigingen in alle gewesten, blijkt uit informatie op de website. Die website is momenteel evenwel niet meer bereikbaar 'vanwege verbeteringen aan de webshop'. De Belgische webshop valt evenmin te raadplegen.

MS Mode richt zich op vrouwen met grotere maten, van maat 40 tot en met 54. In zijn communicatie omschrijft het bedrijf zijn doelgroep als de 'curvy lady', en zijn missie als 'de welgevormde vrouw in de spotlight zetten met fashion voor een betaalbare prijs'.

De keten is onderdeel van COOLinvestments. COOLinvestements heeft ook nog andere modeketens, zoals CoolCat, America Today en Sapph in portefeuille. (Belga/BO)

Eerder al vroeg de onderneming, die in Nederland 130 filialen telt, uitstel van betaling aan. Voor het personeel wordt nu ontslag aangevraagd, waarna de overheidsinstelling UVW de uitbetaling van lonen voorlopig overneemt. De directie van MS Mode toonde zich bij het onlangs verkregen uitstel van betaling nog positief over de kansen om verder te gaan. Bij de verkoper van vrouwenkleding werken in Nederland 660 mensen. Het bedrijf telt circa 2.300 medewerkers en bijna vierhonderd winkels in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje. De keten telt in ons land meer dan 40 vestigingen in alle gewesten, blijkt uit informatie op de website. Die website is momenteel evenwel niet meer bereikbaar 'vanwege verbeteringen aan de webshop'. De Belgische webshop valt evenmin te raadplegen. MS Mode richt zich op vrouwen met grotere maten, van maat 40 tot en met 54. In zijn communicatie omschrijft het bedrijf zijn doelgroep als de 'curvy lady', en zijn missie als 'de welgevormde vrouw in de spotlight zetten met fashion voor een betaalbare prijs'. De keten is onderdeel van COOLinvestments. COOLinvestements heeft ook nog andere modeketens, zoals CoolCat, America Today en Sapph in portefeuille. (Belga/BO)