De Amerikaanse bankreus Morgan Stanley heeft met de federale toezichthouders een schikking van 1,25 miljard dollar (900 miljoen euro) getroffen om een rechtszaak over de verkoop van slechte hypotheken te vermijden.

Morgan Stanley zou vóór het uitbreken van de financiële crisis slechte, aan hypotheken gerelateerde financiële producten hebben verkocht aan hypotheekverstrekkers Fannie Mae en Freddie Mac. Die twee bedrijven moesten in 2008 met overheidssteun van het faillissement worden gered.

Afkopen

Verscheidene financiële instellingen gingen Morgan Stanley al voor. Zo trof JPMorgan Chase eind vorig jaar al een overeenkomst voor 13 miljard dollar (9,6 miljard euro) met de toezichthouders om dezelfde reden. Ook Deutsche Bank trof reeds een schikking.

Het bedrag dat Morgan Stanley nu moet betalen, heeft tot gevolg dat de eerder gerapporteerde winst over het vierde kwartaal van 2013 met 97 miljoen dollar, oftewel 0,05 dollar per aandeel, zal worden verlaagd, zo berichtte de krant Financial Times. De bank doet een afschrijving van 150 miljoen dollar. (KVDA)

De Amerikaanse bankreus Morgan Stanley heeft met de federale toezichthouders een schikking van 1,25 miljard dollar (900 miljoen euro) getroffen om een rechtszaak over de verkoop van slechte hypotheken te vermijden. Morgan Stanley zou vóór het uitbreken van de financiële crisis slechte, aan hypotheken gerelateerde financiële producten hebben verkocht aan hypotheekverstrekkers Fannie Mae en Freddie Mac. Die twee bedrijven moesten in 2008 met overheidssteun van het faillissement worden gered. Afkopen Verscheidene financiële instellingen gingen Morgan Stanley al voor. Zo trof JPMorgan Chase eind vorig jaar al een overeenkomst voor 13 miljard dollar (9,6 miljard euro) met de toezichthouders om dezelfde reden. Ook Deutsche Bank trof reeds een schikking. Het bedrag dat Morgan Stanley nu moet betalen, heeft tot gevolg dat de eerder gerapporteerde winst over het vierde kwartaal van 2013 met 97 miljoen dollar, oftewel 0,05 dollar per aandeel, zal worden verlaagd, zo berichtte de krant Financial Times. De bank doet een afschrijving van 150 miljoen dollar. (KVDA)