BNP Paribas en Crédit Agricole krijgen een Aa3, de vierde hoogste rating en Société Générale een A1, de vijfde hoogste. Standard & Poor's dreigde eerder al om de rating voor BNP Paribas en Société Générale (SG) te verlagen.

Volgens kredietbeoordeelaar Moody's maakt de eurocrisis het voor de banken steeds moeilijker om aan fondsen te raken. Moody's verwacht wel dat de Franse overheid zal ingrijpen als de situatie verslechtert.

Société Générale reageerde verbaasd op de beoordeling van Moody's. De bank voegde daar ter illustratie aan toe dat de derdekwartaalresultaten erop wijzen dat SG op korte en middellange termijn wel degelijk de nodige fondsen kan vergaren 'in de huidige ongunstige marktomstandigheden'. BNP Paribas en Crédit Agricole waren niet onmiddellijk bereid om te reageren.

De drie banken hebben hun finacieringsmogelijkheden op korte termijn in ieder geval beknot gezien als gevolg van de Europese schuldencrisis. Uit smetvrees weigerden de Amerikaanse geldmarkten namelijk nog schulden van Franse banken op te kopen.

Een meevaller voor de Franse bankensector kwam er donderdag, nadat de ECB (Europese Centrale Bank) besliste om de banken onbeperkt geld te laten lenen voor een periode van drie jaar in plaats van de verwachte twee jaar. Bovendien bleek uit de stresstest van de Europese waakhond EBA dat de Franse bankensector tegen halfweg 2012 op zoek moet naar 7,3 miljard euro vers kapitaal tegenover een eerder geraamde 8,8 miljard euro. (Reuters/BO)

BNP Paribas en Crédit Agricole krijgen een Aa3, de vierde hoogste rating en Société Générale een A1, de vijfde hoogste. Standard & Poor's dreigde eerder al om de rating voor BNP Paribas en Société Générale (SG) te verlagen.Volgens kredietbeoordeelaar Moody's maakt de eurocrisis het voor de banken steeds moeilijker om aan fondsen te raken. Moody's verwacht wel dat de Franse overheid zal ingrijpen als de situatie verslechtert. Société Générale reageerde verbaasd op de beoordeling van Moody's. De bank voegde daar ter illustratie aan toe dat de derdekwartaalresultaten erop wijzen dat SG op korte en middellange termijn wel degelijk de nodige fondsen kan vergaren 'in de huidige ongunstige marktomstandigheden'. BNP Paribas en Crédit Agricole waren niet onmiddellijk bereid om te reageren.De drie banken hebben hun finacieringsmogelijkheden op korte termijn in ieder geval beknot gezien als gevolg van de Europese schuldencrisis. Uit smetvrees weigerden de Amerikaanse geldmarkten namelijk nog schulden van Franse banken op te kopen. Een meevaller voor de Franse bankensector kwam er donderdag, nadat de ECB (Europese Centrale Bank) besliste om de banken onbeperkt geld te laten lenen voor een periode van drie jaar in plaats van de verwachte twee jaar. Bovendien bleek uit de stresstest van de Europese waakhond EBA dat de Franse bankensector tegen halfweg 2012 op zoek moet naar 7,3 miljard euro vers kapitaal tegenover een eerder geraamde 8,8 miljard euro. (Reuters/BO)