Het faillissement geldt alleen voor het moederbedrijf. Het vorige week toegekende uitstel van betaling voor de afzonderlijke ketens Dolcis, Invito, Hoogenbosch Retail Group, Manfield en PRO Sport blijft van kracht.

Voor Scapino en voor Brantano in België is dergelijk uitstel nooit aangevraagd. Dinsdag werd al bekendgemaakt dat, in samenwerking met het bedrijf, alle mogelijkheden worden onderzocht. De bewindvoerders herhaalden woensdag dat 'in samenwerking met het bedrijf en andere belanghebbenden' alle mogelijkheden worden onderzocht. Daartoe behoort ook de verkoop van de onderneming, in delen of in haar geheel.

Macintosh Retail Group zit al lang in een overlevingsmodus. De ketens haalden het afgelopen halfjaar nog een omzet van ruim 200 miljoen euro. Ooit haalde de groep een jaaromzet van 1,1 miljard euro. De retailholding was toen actief in zeer uiteenlopende sectoren. Sinds 2005 heeft ze de ene na de andere tak afgestoten: onder meer Superconfex (kleding), BelCompany (telefoonwinkels), GP Décors (woondecoratie), Halfords (auto- en fiets-onderdelen), Scapino België (schoenen), Kwantum (meubels), Brantano UK en Jones Bootmaker (schoenen).

De winkels van Macintosh blijven voorlopig open.

In een persbericht meldt Macintosh Retail Group dat er 'verdere aankondigingen volgen als daar aanleiding toe is'. (Belga/BO/SF)

Het faillissement geldt alleen voor het moederbedrijf. Het vorige week toegekende uitstel van betaling voor de afzonderlijke ketens Dolcis, Invito, Hoogenbosch Retail Group, Manfield en PRO Sport blijft van kracht. Voor Scapino en voor Brantano in België is dergelijk uitstel nooit aangevraagd. Dinsdag werd al bekendgemaakt dat, in samenwerking met het bedrijf, alle mogelijkheden worden onderzocht. De bewindvoerders herhaalden woensdag dat 'in samenwerking met het bedrijf en andere belanghebbenden' alle mogelijkheden worden onderzocht. Daartoe behoort ook de verkoop van de onderneming, in delen of in haar geheel. Macintosh Retail Group zit al lang in een overlevingsmodus. De ketens haalden het afgelopen halfjaar nog een omzet van ruim 200 miljoen euro. Ooit haalde de groep een jaaromzet van 1,1 miljard euro. De retailholding was toen actief in zeer uiteenlopende sectoren. Sinds 2005 heeft ze de ene na de andere tak afgestoten: onder meer Superconfex (kleding), BelCompany (telefoonwinkels), GP Décors (woondecoratie), Halfords (auto- en fiets-onderdelen), Scapino België (schoenen), Kwantum (meubels), Brantano UK en Jones Bootmaker (schoenen).De winkels van Macintosh blijven voorlopig open.In een persbericht meldt Macintosh Retail Group dat er 'verdere aankondigingen volgen als daar aanleiding toe is'. (Belga/BO/SF)