Mobistar verhoogt winstverwachting voor 2014

© Belga

Mobistar trekt zijn winstverwachtingen voor dit jaar op naar 260 tot 280 miljoen euro. De vroegere winstverwachtingen lagen tussen 250 en 280 miljoen euro.

Mobistar heeft zijn winstverwachting voor heel 2014 verhoogd: het telecombedrijf gaat nu uit van een winst voor intresten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen (ebitda) van 260 tot 280 miljoen euro, tegen gemiddeld 268 miljoen voordien.

Een toename van het klantenbestand in het derde kwartaal verhogen de winstverwachtingen van het telecombedrijf. Het aantal klanten is met 55.267 gestegen tegenover het tweede kwartaal. Het bedrijf verwijst hiervoor naar de inspanningen die het heeft gedaan in zijn 4G-netwerk, voor snel mobiel internet. “Dit krijgt ook steeds meer erkenning van de Belgische consumenten”, luidt het.

De gemiddelde inkomsten per klant (ARPU) bleven in het derde kwartaal stabiel op 23,9 euro per maand. Over de eerste negen maanden boekte het bedrijf een omzet van 934 miljoen euro en een ebitda-winst van 218 miljoen euro. Dat is beter dan analisten hadden verwacht. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content