Begin februari werden de krijtlijnen van de nieuwe beheersovereenkomst voor de MIVB vastgelegd. Uit die overeenkomst blijkt dat de Brusselse vervoersmaatschappij tegen 2016 dertig procent meer passagiers zal moeten vervoeren.

Uit cijfers van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest blijkt dat in 2009 ongeveer 290,6 miljoen reizigers gebruik maakten van het openbaar vervoer om zich in de hoofdstad te verplaatsen.

Daardoor wordt het netwerk van de MIVB uitgebreid en besliste de raad van bestuur om 335 extra bussen te bestellen. Aangezien de nood aan voertuigen groot is, worden in 2012 al twintig tweedehandsvoertuigen ingezet.

Begin 2014 wordt een reeks nieuwe dieselbussen geleverd, in 2016 gevolgd door een vloot milieuvriendelijke gasbussen. (Belga/BO)

Begin februari werden de krijtlijnen van de nieuwe beheersovereenkomst voor de MIVB vastgelegd. Uit die overeenkomst blijkt dat de Brusselse vervoersmaatschappij tegen 2016 dertig procent meer passagiers zal moeten vervoeren. Uit cijfers van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest blijkt dat in 2009 ongeveer 290,6 miljoen reizigers gebruik maakten van het openbaar vervoer om zich in de hoofdstad te verplaatsen. Daardoor wordt het netwerk van de MIVB uitgebreid en besliste de raad van bestuur om 335 extra bussen te bestellen. Aangezien de nood aan voertuigen groot is, worden in 2012 al twintig tweedehandsvoertuigen ingezet. Begin 2014 wordt een reeks nieuwe dieselbussen geleverd, in 2016 gevolgd door een vloot milieuvriendelijke gasbussen. (Belga/BO)