Mitsubishi Motors heeft toegegeven het brandstofverbruik van zijn wagens incorrect te hebben getest de laatste 25 jaar. De Japanse autobouwer heeft intussen een onderzoekscommissie in het leven geroepen, meldt het bedrijf dinsdag. Daarin zullen enkel externe experts zetelen.

Mitsubishi biechtte halweg april al op dat er fouten zijn gemaakt bij het testen van het benzineverbruik van een viertal van zijn modellen. Minstens 625.000 wagens zijn betrokken, waaronder een aantal gebouwd voor Nissan. Drie experts zullen de feiten nu onder de loep nemen.

Keiichi Ishii, de Japanse minister van transport, verklaarde in een reactie dat het manipuleren van tests rond brandstofverbruik van wagens als 'zeer ernstig' wordt beschouwd, en dat de regering via een taskforce zal bekijken hoe een dergelijke manipulatie in de toekomst voorkomen kan worden.

Mitsubishi is Japans grootste autofabrikant. Het bedrijf verkocht vorig jaar meer dan een miljoen wagens. Het is de eerste keer dat een Japanse autofabrikant betrokken is bij het manipuleren van tests. Eerder trok de Duitse autoreus Volkswagen het boetekleed aan, nadat een wereldwijd emissieschandaal aan het licht kwam. (Belga/BO)

Mitsubishi Motors heeft toegegeven het brandstofverbruik van zijn wagens incorrect te hebben getest de laatste 25 jaar. De Japanse autobouwer heeft intussen een onderzoekscommissie in het leven geroepen, meldt het bedrijf dinsdag. Daarin zullen enkel externe experts zetelen. Mitsubishi biechtte halweg april al op dat er fouten zijn gemaakt bij het testen van het benzineverbruik van een viertal van zijn modellen. Minstens 625.000 wagens zijn betrokken, waaronder een aantal gebouwd voor Nissan. Drie experts zullen de feiten nu onder de loep nemen. Keiichi Ishii, de Japanse minister van transport, verklaarde in een reactie dat het manipuleren van tests rond brandstofverbruik van wagens als 'zeer ernstig' wordt beschouwd, en dat de regering via een taskforce zal bekijken hoe een dergelijke manipulatie in de toekomst voorkomen kan worden.Mitsubishi is Japans grootste autofabrikant. Het bedrijf verkocht vorig jaar meer dan een miljoen wagens. Het is de eerste keer dat een Japanse autofabrikant betrokken is bij het manipuleren van tests. Eerder trok de Duitse autoreus Volkswagen het boetekleed aan, nadat een wereldwijd emissieschandaal aan het licht kwam. (Belga/BO)