Er is dus uiteindelijk een akkoord bereikt tussen België, Frankrijk en Luxemburg over de tijdelijke staatsgarantie die de drie landen aan Dexia verstrekken. Dat liet ontslagnemend minister van Financiën Didier Reynders weten na afloop van de laatste ministerraad van de regering-Leterme.

De tijdelijke waarborg komt er nadat gebleken was dat het Dexia-akkoord dat de drie landen in oktober sloten niet langer houdbaar was. Dat kwam onder meer doordat het aandeel dat België moest torsen onrealistisch bleek, onder meer als gevolg vande fors oplopende langetermijnrente.

Het waarborgdossier wordt volgende week naar de Europese Commissie gestuurd, die haar standpunt een week daarna moet bekendmaken. De minister van Financiën benadrukte dat dit de normale procedure is. (Belga/BO)

Er is dus uiteindelijk een akkoord bereikt tussen België, Frankrijk en Luxemburg over de tijdelijke staatsgarantie die de drie landen aan Dexia verstrekken. Dat liet ontslagnemend minister van Financiën Didier Reynders weten na afloop van de laatste ministerraad van de regering-Leterme. De tijdelijke waarborg komt er nadat gebleken was dat het Dexia-akkoord dat de drie landen in oktober sloten niet langer houdbaar was. Dat kwam onder meer doordat het aandeel dat België moest torsen onrealistisch bleek, onder meer als gevolg vande fors oplopende langetermijnrente. Het waarborgdossier wordt volgende week naar de Europese Commissie gestuurd, die haar standpunt een week daarna moet bekendmaken. De minister van Financiën benadrukte dat dit de normale procedure is. (Belga/BO)