Dat er onder de streep minder overblijft voor Argenta is vooral een gevolg van 35 miljoen euro aan eenmalige winsten in 2014, legt secretaris-generaal Christine Vermylen uit.

Wordt er geen rekening gehouden met die uitzonderlijke opbrengst, dan noteert de bank - verzekeraar een winststijging van 11 miljoen euro.

"We rijden een prachtig parcours de laatste jaren", aldus Vermylen. De bankactiviteiten droegen 181 miljoen euro bij tot de winst, of 9,3 procent minder dan het jaar voorheen. Ook de verzekeringsdivisie deed het minder goed en droeg 52 miljoen euro bij, of 15,5 procent minder.

Vooral de niet-renteopbrengsten presteerden sterk, en stegen 34 procent tot 45 miljoen euro. Daarmee worden de opbrengsten bedoeld die de bank haalt uit de verkoop van beleggingsproducten.

Ook de woonkredieten deden het goed, met een productie van 4,8 miljard euro in België en Nederland.

Argenta betaalde vorig jaar 197 miljoen euro aan taksen en bijdragen aan de overheid, toezichthouders en beroepsverenigingen: 23 miljoen euro meer dan het jaar daarvoor. "De effectieve belastingvoet is ook in 2015 gestegen en bedraagt 29 procent (24 procent in 2014). Inclusief de bankenheffingen komt de belastingdruk op het zeer hoge percentage van 53 procent (45 procent in 2014)", aldus Argenta. (Belga/BO)

Dat er onder de streep minder overblijft voor Argenta is vooral een gevolg van 35 miljoen euro aan eenmalige winsten in 2014, legt secretaris-generaal Christine Vermylen uit. Wordt er geen rekening gehouden met die uitzonderlijke opbrengst, dan noteert de bank - verzekeraar een winststijging van 11 miljoen euro. "We rijden een prachtig parcours de laatste jaren", aldus Vermylen. De bankactiviteiten droegen 181 miljoen euro bij tot de winst, of 9,3 procent minder dan het jaar voorheen. Ook de verzekeringsdivisie deed het minder goed en droeg 52 miljoen euro bij, of 15,5 procent minder. Vooral de niet-renteopbrengsten presteerden sterk, en stegen 34 procent tot 45 miljoen euro. Daarmee worden de opbrengsten bedoeld die de bank haalt uit de verkoop van beleggingsproducten.Ook de woonkredieten deden het goed, met een productie van 4,8 miljard euro in België en Nederland. Argenta betaalde vorig jaar 197 miljoen euro aan taksen en bijdragen aan de overheid, toezichthouders en beroepsverenigingen: 23 miljoen euro meer dan het jaar daarvoor. "De effectieve belastingvoet is ook in 2015 gestegen en bedraagt 29 procent (24 procent in 2014). Inclusief de bankenheffingen komt de belastingdruk op het zeer hoge percentage van 53 procent (45 procent in 2014)", aldus Argenta. (Belga/BO)