Ergo kondigde de herstructurering eind vorig jaar aan, nadat het bedrijf besliste om niet langer levensverzekeringen in België en Luxemburg te verkopen. De verkoop daarvan was nochtans een van de kernactiviteiten, maar was door de lage rente verlieslatend geworden. Het bedrijf verwees ook naar de concurrentie met grotere spelers en toenemende reglementaire vereisten.

Minder ontslagen dan verwacht

De 164 ontslagen vallen volgens Liefooghe vooral in het hoofdkantoor in Brussel, maar ook in enkele gewestelijke kantoren verdwijnen er jobs. Volgens de ACLVB'er werden in het sociaal plan ontslagpremies onderhandeld naargelang anciënniteit en werd er ook een budget voorzien voor opleidingen voor het ontslagen personeel, met het oog op ander werk. Dat bevestigt Liefooghe na een artikel in De Tijd.

Het sociaal plan loopt nog drie jaar, voor de periode daarna hebben de vakbonden een nieuwe cao onderhandeld "met enkele garanties voor de toekomst", aldus Liefooghe.

Ergo werkte daarnaast ook met 500 zelfstandige verzekeringsagenten. Dat werk valt weg, maar de bonden hebben volgens Liefooghe "geen zicht op wat er met de zelfstandige agenten gebeurt".

Ergo kondigde de herstructurering eind vorig jaar aan, nadat het bedrijf besliste om niet langer levensverzekeringen in België en Luxemburg te verkopen. De verkoop daarvan was nochtans een van de kernactiviteiten, maar was door de lage rente verlieslatend geworden. Het bedrijf verwees ook naar de concurrentie met grotere spelers en toenemende reglementaire vereisten. De 164 ontslagen vallen volgens Liefooghe vooral in het hoofdkantoor in Brussel, maar ook in enkele gewestelijke kantoren verdwijnen er jobs. Volgens de ACLVB'er werden in het sociaal plan ontslagpremies onderhandeld naargelang anciënniteit en werd er ook een budget voorzien voor opleidingen voor het ontslagen personeel, met het oog op ander werk. Dat bevestigt Liefooghe na een artikel in De Tijd. Het sociaal plan loopt nog drie jaar, voor de periode daarna hebben de vakbonden een nieuwe cao onderhandeld "met enkele garanties voor de toekomst", aldus Liefooghe. Ergo werkte daarnaast ook met 500 zelfstandige verzekeringsagenten. Dat werk valt weg, maar de bonden hebben volgens Liefooghe "geen zicht op wat er met de zelfstandige agenten gebeurt".