Uit cijfers van sectorfederatie Febiac blijkt dat waar dieselauto's over heel 2011 nog goed waren voor 75,3 procent van de inschrijvingen van nieuwe personenwagens, dat percentage tijdens het eerste kwartaal van 2012 teruggevallen is tot 69,5 procent.

Oorzaak voor de tanende populariteit van de dieselauto ligt volgens de federatie bij de afschaffing van de ecopremie en de hervorming van de belasting op inverkeerstelling.

Febiac maakte eerder al bekend dat tijdens de eerste drie maanden van dit jaar 148.363 nieuwe personenwagens ingeschreven werden, of een achtste minder dan een jaar eerder.

De populairste auto's op de markt, de Renault Mégane en Volkswagen Golf, behouden tijdens het eerste kwartaal hun leidersplaats in de rangschikking. De Volkswagen Polo, die vorig jaar de derde plaats opeiste, moet die nu afstaan aan de Citroën C4. (Belga/BO)

Uit cijfers van sectorfederatie Febiac blijkt dat waar dieselauto's over heel 2011 nog goed waren voor 75,3 procent van de inschrijvingen van nieuwe personenwagens, dat percentage tijdens het eerste kwartaal van 2012 teruggevallen is tot 69,5 procent. Oorzaak voor de tanende populariteit van de dieselauto ligt volgens de federatie bij de afschaffing van de ecopremie en de hervorming van de belasting op inverkeerstelling. Febiac maakte eerder al bekend dat tijdens de eerste drie maanden van dit jaar 148.363 nieuwe personenwagens ingeschreven werden, of een achtste minder dan een jaar eerder. De populairste auto's op de markt, de Renault Mégane en Volkswagen Golf, behouden tijdens het eerste kwartaal hun leidersplaats in de rangschikking. De Volkswagen Polo, die vorig jaar de derde plaats opeiste, moet die nu afstaan aan de Citroën C4. (Belga/BO)