Daardoor staan 167 banen op de helling: 162 in Schoten en 5 bij de ondersteunende diensten in Brugge. Milcobel maakt in Schoten allerlei melkdrankjes, zoals gewone melk en chocomelk. Dat gebeurt onder bekende merken als Inza, Choco!Choco! of Yogho!Yogho!.

Maar daar wil de grootste zuivelcoöperatie van het land mee stoppen. 'Er wordt steeds minder melk gedronken. De voorbije tien jaar daalde de markt jaarlijks 3 procent. De marges op melk zijn ook zeer laag of zelfs negatief', legt woordvoerster Kathleen De Smedt uit.

Bovendien is de fabriek in Schoten erg verouderd, waardoor grote investeringen nodig zouden zijn. Daarom heeft het bedrijf de intentie om de site in Schoten te sluiten. Dat zou betekenen dat Milcobel geen eigen melkdrank meer maakt. Inza produceert al sinds 1946 melk, eerst in Borgerhout, later in Schoten.

Of de sluiting ook betekent dat de melkmerken verdwijnen, is nog niet duidelijk. De verkoop van melk in glasverpakking, die onder het merk Inza wordt gecommercialiseerd en niet in Schoten wordt gemaakt, valt alvast buiten de intentieverklaring.

Milcobel is de grootste zuivelcoöperatie van het land: 40 procent van de Belgische melkveehouders zijn er lid van. Naast de site in Schoten heeft Milcobel productievestigingen in Langemark (mozzarella en roomijs), Moorslede (kaas), Brugge (versnijden en verpakken van kaas), Kallo (melkpoeder) en het Franse Argentan (roomijs). Er werken 2.000 mensen voor de zuivelcoöperatie.

Daardoor staan 167 banen op de helling: 162 in Schoten en 5 bij de ondersteunende diensten in Brugge. Milcobel maakt in Schoten allerlei melkdrankjes, zoals gewone melk en chocomelk. Dat gebeurt onder bekende merken als Inza, Choco!Choco! of Yogho!Yogho!. Maar daar wil de grootste zuivelcoöperatie van het land mee stoppen. 'Er wordt steeds minder melk gedronken. De voorbije tien jaar daalde de markt jaarlijks 3 procent. De marges op melk zijn ook zeer laag of zelfs negatief', legt woordvoerster Kathleen De Smedt uit. Bovendien is de fabriek in Schoten erg verouderd, waardoor grote investeringen nodig zouden zijn. Daarom heeft het bedrijf de intentie om de site in Schoten te sluiten. Dat zou betekenen dat Milcobel geen eigen melkdrank meer maakt. Inza produceert al sinds 1946 melk, eerst in Borgerhout, later in Schoten. Of de sluiting ook betekent dat de melkmerken verdwijnen, is nog niet duidelijk. De verkoop van melk in glasverpakking, die onder het merk Inza wordt gecommercialiseerd en niet in Schoten wordt gemaakt, valt alvast buiten de intentieverklaring. Milcobel is de grootste zuivelcoöperatie van het land: 40 procent van de Belgische melkveehouders zijn er lid van. Naast de site in Schoten heeft Milcobel productievestigingen in Langemark (mozzarella en roomijs), Moorslede (kaas), Brugge (versnijden en verpakken van kaas), Kallo (melkpoeder) en het Franse Argentan (roomijs). Er werken 2.000 mensen voor de zuivelcoöperatie.