De omzetstijging kwam onder meer door een toenemende vraag naar cloudsoftware en andere diensten. Ook de verkopen van spelletjescomputer Xbox hadden een positieve invloed.

Microsoft realiseerde een omzet van 26,5 miljard dollar, tegen 24,5 miljard dollar een jaar geleden. De winst bedroeg bijna 5,9 miljard dollar. Dat is 0,71 dollar per aandeel, waar in dezelfde periode een jaar terug nog 0,78 dollar per aandeel in de boeken werd gezet. De daling van de nettowinst is onder meer te wijten aan een omvangrijke reorganisatie die het concern doorvoert, ingegeven door de eerdere miljardenovername van het merendeel van Nokia.

Ook heeft Microsoft last van de zwakke pc-markt en de daardoor afkalvende vraag naar Windows-software. Verder wogen negatieve wisselkoerseffecten op het resultaat. Analisten hadden vooraf gemiddeld gerekend op een omzet van 26,3 miljard dollar en een winst van 0,71 dollar per aandeel. Hoewel deze verwachtingen nagenoeg uitkwamen, ging het aandeel Microsoft in de Amerikaanse nabeurshandel zo'n 2 procent onderuit.

(Belga/RR)

De omzetstijging kwam onder meer door een toenemende vraag naar cloudsoftware en andere diensten. Ook de verkopen van spelletjescomputer Xbox hadden een positieve invloed. Microsoft realiseerde een omzet van 26,5 miljard dollar, tegen 24,5 miljard dollar een jaar geleden. De winst bedroeg bijna 5,9 miljard dollar. Dat is 0,71 dollar per aandeel, waar in dezelfde periode een jaar terug nog 0,78 dollar per aandeel in de boeken werd gezet. De daling van de nettowinst is onder meer te wijten aan een omvangrijke reorganisatie die het concern doorvoert, ingegeven door de eerdere miljardenovername van het merendeel van Nokia. Ook heeft Microsoft last van de zwakke pc-markt en de daardoor afkalvende vraag naar Windows-software. Verder wogen negatieve wisselkoerseffecten op het resultaat. Analisten hadden vooraf gemiddeld gerekend op een omzet van 26,3 miljard dollar en een winst van 0,71 dollar per aandeel. Hoewel deze verwachtingen nagenoeg uitkwamen, ging het aandeel Microsoft in de Amerikaanse nabeurshandel zo'n 2 procent onderuit.(Belga/RR)