Hommeles bij Microsoft. Drie van de top 20-aandeelhouders van Microsoft Corp zijn aan het lobbyen om medestichter Bill Gates van de voorzittersstoel te verdrijven, zo schrijft Reuters. Ze gaan niet akkoord met de strategie van Microsoft, en menen dat Gates vernieuwing in de weg staat.

Redacteur bij Trends Stijn Fockedey weet dat er al langer een groot conflict sluimert binnen Microsoft over de strategie. 'De nieuwe strategie richt zich meer op de consumentenmarkt. De focus verschuift van software naar hardware en diensten. Microsoft investeerde in telefoons, smartphones, de Xbox, ... Een deel van de aandeelhouders gaat daar niet mee akkoord. De strategie slaat immers niet aan. Ze zien geen return on investment en vinden die strategie dus riskant en geldverspilling. Zij zien dat Microsoft nog steeds profiteert van de gouden eieren die het in de jaren '80 legde: Office en Windows.'

Geen alternatief

Maar daar zit net de zwakke plek van die groep, meent Fockedey: 'Het is niet duidelijk of ze een alternatief hebben voor de nieuwe strategie. Of willen ze gewoon de koe zolang melken als ze melk geeft? Microsoft heeft geen andere optie dan de weg van Gates en co te volgen. De consument is ook op het vlak van technologie mondiger geworden. Vroeger kon je hen opleggen wat ze moesten gebruiken. Als mensen enkel nog Apple gebruiken dan krijgen ze een probleem.'

Microsoft heeft dus geen andere optie dan de consumentenmarkt af te dekken, aldus Fockedey. 'Enig probleem: Microsoft is te laat begonnen met het ontwikkelen van eigen mobiele toestellen.' (SD)

Hommeles bij Microsoft. Drie van de top 20-aandeelhouders van Microsoft Corp zijn aan het lobbyen om medestichter Bill Gates van de voorzittersstoel te verdrijven, zo schrijft Reuters. Ze gaan niet akkoord met de strategie van Microsoft, en menen dat Gates vernieuwing in de weg staat. Redacteur bij Trends Stijn Fockedey weet dat er al langer een groot conflict sluimert binnen Microsoft over de strategie. 'De nieuwe strategie richt zich meer op de consumentenmarkt. De focus verschuift van software naar hardware en diensten. Microsoft investeerde in telefoons, smartphones, de Xbox, ... Een deel van de aandeelhouders gaat daar niet mee akkoord. De strategie slaat immers niet aan. Ze zien geen return on investment en vinden die strategie dus riskant en geldverspilling. Zij zien dat Microsoft nog steeds profiteert van de gouden eieren die het in de jaren '80 legde: Office en Windows.' Geen alternatiefMaar daar zit net de zwakke plek van die groep, meent Fockedey: 'Het is niet duidelijk of ze een alternatief hebben voor de nieuwe strategie. Of willen ze gewoon de koe zolang melken als ze melk geeft? Microsoft heeft geen andere optie dan de weg van Gates en co te volgen. De consument is ook op het vlak van technologie mondiger geworden. Vroeger kon je hen opleggen wat ze moesten gebruiken. Als mensen enkel nog Apple gebruiken dan krijgen ze een probleem.' Microsoft heeft dus geen andere optie dan de consumentenmarkt af te dekken, aldus Fockedey. 'Enig probleem: Microsoft is te laat begonnen met het ontwikkelen van eigen mobiele toestellen.' (SD)