Michael O'Leary, topman van de lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair, uitte eerder al zijn bezorgdheid over de mogelijke gevolgen van een brexit. Maandag, bij de bekendmaking van de kwartaalresultaten, herhaalt hij die bezorgdheid in fellere bewoordingen aan het adres van de premier Theresa May. May is op dit moment op handelsmissie in India, maar dat zint O'Leary niet.

Volgens O'Leary heeft de Britse regering er geen benul van hoe ze de brexit moet regelen. Hij beschuldigt er de premier van dat ze haar tijd verspilt ('faffing around') in India, terwijl ze op weg moet zijn naar Brussel, waar over de toekomstige vorm van de brexit wordt beslist.

Prijsvechter Ryanair heeft zijn winst in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar zien stijgen door goedkopere tickets en een recordaantal passagiers. De Ierse budgetluchtvaartmaatschappij profiteerde van lagere ticketprijzen, die zorgden voor een recordaantal passagiers in de zomer.

De nettowinst steeg in de verslagperiode met 8 procent tot 912 miljoen euro. Dat was meer dan de 897 miljoen euro waar analisten gemiddeld op rekenden. De omzet kwam 2 procent hoger uit op 2,4 miljard euro.

Ryanair maakte voorts bekend voor maximaal 550 miljoen euro aan eigen aandelen terug te kopen tot februari. De lagere ticketprijzen en onzekerheid rond de brexit werpen volgens Ryanair hun schaduw over de vooruitzichten voor de tweede helft van het jaar. Wel wijst de maatschappij erop dat er al tijdig brandstof en ponden zijn ingekocht om prijsfluctuaties tegen te gaan.

Ryanair-topman O'Leary verklaart in een interview met de Britse omroep BBC dat zijn business 'booming' is, maar dat de omstandigheden 'bearish' blijken na het brexit-referendum. Als gevolg daarvan knipt de luchtvaartmaatschappij in haar tarieven om meer mensen te laten reizen. "Dat is slecht nieuws voor mijn aandeelhouders, maar goed nieuws voor mijn klanten", aldus O'Leary.

(Belga/BBC/BO)

Michael O'Leary, topman van de lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair, uitte eerder al zijn bezorgdheid over de mogelijke gevolgen van een brexit. Maandag, bij de bekendmaking van de kwartaalresultaten, herhaalt hij die bezorgdheid in fellere bewoordingen aan het adres van de premier Theresa May. May is op dit moment op handelsmissie in India, maar dat zint O'Leary niet.Volgens O'Leary heeft de Britse regering er geen benul van hoe ze de brexit moet regelen. Hij beschuldigt er de premier van dat ze haar tijd verspilt ('faffing around') in India, terwijl ze op weg moet zijn naar Brussel, waar over de toekomstige vorm van de brexit wordt beslist.Prijsvechter Ryanair heeft zijn winst in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar zien stijgen door goedkopere tickets en een recordaantal passagiers. De Ierse budgetluchtvaartmaatschappij profiteerde van lagere ticketprijzen, die zorgden voor een recordaantal passagiers in de zomer. De nettowinst steeg in de verslagperiode met 8 procent tot 912 miljoen euro. Dat was meer dan de 897 miljoen euro waar analisten gemiddeld op rekenden. De omzet kwam 2 procent hoger uit op 2,4 miljard euro. Ryanair maakte voorts bekend voor maximaal 550 miljoen euro aan eigen aandelen terug te kopen tot februari. De lagere ticketprijzen en onzekerheid rond de brexit werpen volgens Ryanair hun schaduw over de vooruitzichten voor de tweede helft van het jaar. Wel wijst de maatschappij erop dat er al tijdig brandstof en ponden zijn ingekocht om prijsfluctuaties tegen te gaan. Ryanair-topman O'Leary verklaart in een interview met de Britse omroep BBC dat zijn business 'booming' is, maar dat de omstandigheden 'bearish' blijken na het brexit-referendum. Als gevolg daarvan knipt de luchtvaartmaatschappij in haar tarieven om meer mensen te laten reizen. "Dat is slecht nieuws voor mijn aandeelhouders, maar goed nieuws voor mijn klanten", aldus O'Leary.(Belga/BBC/BO)