De voorzitter en CEO van Volkswagen in de Verenigde Staten geeft in een toespraak toe dat het bedrijf het helemaal verknoeid heeft bij het gebruik van software om de uitstoot van dieselwagens te meten.

Michael Horn maakte de toehoorders in NewYork duidelijk dat Volkswagen 'oneerlijk' is geweest, en dat hun handelingen indruisten tegen de 'waarden' van het bedrijf. Daarop volgden verontschuldigingen.

De verontschuldigingen kwamen nadat bekendraakte dat Amerikaanse toezichthouders hadden gemerkt dat VW-dieselauto's een hogere uitstoot registreerden dan eerdere milieutesten hadden uitgewezen. (BO)

De voorzitter en CEO van Volkswagen in de Verenigde Staten geeft in een toespraak toe dat het bedrijf het helemaal verknoeid heeft bij het gebruik van software om de uitstoot van dieselwagens te meten.Michael Horn maakte de toehoorders in NewYork duidelijk dat Volkswagen 'oneerlijk' is geweest, en dat hun handelingen indruisten tegen de 'waarden' van het bedrijf. Daarop volgden verontschuldigingen.De verontschuldigingen kwamen nadat bekendraakte dat Amerikaanse toezichthouders hadden gemerkt dat VW-dieselauto's een hogere uitstoot registreerden dan eerdere milieutesten hadden uitgewezen. (BO)