De overnamegolf in de farmaceutische sector houdt aan: het Amerikaanse Merck & Co. kondigt maandag de overname aan van concurrent Cubist voor 102 dollar per aandeel.

De antibioticaspecialist wordt bij de deal, die ook een schuldenovername van 1,1 miljard dollar omvat, op 9,5 miljard dollar (7,8 miljard euro) gewaardeerd.

Merck & Co., dat buiten de VS en Canada bekend staat als MSD, volgde de voorbije jaren een harde besparingskoers en hield zich tot nu toe ver verwijderd van de overnamecarrousel.

Midden november bleek bijvoorbeeld nog dat botox-producent Allergan voor 66 miljard dollar wordt overgenomen door Actavis. (Belga)

De overnamegolf in de farmaceutische sector houdt aan: het Amerikaanse Merck & Co. kondigt maandag de overname aan van concurrent Cubist voor 102 dollar per aandeel. De antibioticaspecialist wordt bij de deal, die ook een schuldenovername van 1,1 miljard dollar omvat, op 9,5 miljard dollar (7,8 miljard euro) gewaardeerd.Merck & Co., dat buiten de VS en Canada bekend staat als MSD, volgde de voorbije jaren een harde besparingskoers en hield zich tot nu toe ver verwijderd van de overnamecarrousel. Midden november bleek bijvoorbeeld nog dat botox-producent Allergan voor 66 miljard dollar wordt overgenomen door Actavis. (Belga)