Het verzoek om informatie hangt volgens Daimler samen met een rechtszaak die een Amerikaanse advocatenkantoor is opgestart in naam van een groep consumenten. Daarin wordt het bedrijf ervan beschuldigd de uitstootwaarden van zijn BlueTec-dieselwagens te gunstig te hebben afgeschilderd.

Een woordvoerder van Daimler liet al weten dat de autobouwer ten volle samenwerkt met het onderzoek, en dat de wagens van Mercedes-Benz auto's in overeenstemming zijn met alle regels en normen die het bedrijf geacht wordt na te leven.

Het Duitse dagblad Handelsblatt was de eerste die het verzoek van de EPA om informatie bekendmaakte. In de maandageditie wordt Christopher Grundler, topman van EPA geciteerd, die verklaart op de hoogte te zijn van de rechtszaak. "We hebben contact opgenomen met Mercedes en de testresultaten van de dieselmotoren in de Verenigde Staten opgevraagd", aldus Grundler.

De EPA is de organisatie die afgelopen najaar het dieselschandaal rond Volkswagen aan het rollen bracht. Dat bedrijf heeft intussen al schuld bekend en toegegeven dat het op grote schaal gefraudeerd heeft met de uitstootwaarden van dieselauto's. (Reuters/BO)

Het verzoek om informatie hangt volgens Daimler samen met een rechtszaak die een Amerikaanse advocatenkantoor is opgestart in naam van een groep consumenten. Daarin wordt het bedrijf ervan beschuldigd de uitstootwaarden van zijn BlueTec-dieselwagens te gunstig te hebben afgeschilderd. Een woordvoerder van Daimler liet al weten dat de autobouwer ten volle samenwerkt met het onderzoek, en dat de wagens van Mercedes-Benz auto's in overeenstemming zijn met alle regels en normen die het bedrijf geacht wordt na te leven. Het Duitse dagblad Handelsblatt was de eerste die het verzoek van de EPA om informatie bekendmaakte. In de maandageditie wordt Christopher Grundler, topman van EPA geciteerd, die verklaart op de hoogte te zijn van de rechtszaak. "We hebben contact opgenomen met Mercedes en de testresultaten van de dieselmotoren in de Verenigde Staten opgevraagd", aldus Grundler.De EPA is de organisatie die afgelopen najaar het dieselschandaal rond Volkswagen aan het rollen bracht. Dat bedrijf heeft intussen al schuld bekend en toegegeven dat het op grote schaal gefraudeerd heeft met de uitstootwaarden van dieselauto's. (Reuters/BO)