De omzet steeg met ruim een vijfde tot 332,4 miljoen euro, terwijl de nettowinst met de helft toenam tot 85 miljoen euro. Dat meldt Melexis.

Volgens het bedrijf is het nog maar de tweede keer sinds 2000 dat de omzetgroei hoger ligt dan 20 procent. "Voor het volledige jaar 2014 waren magnetische sensoren en sensor interfaces de belangrijkste groeimotoren. We constateerden eveneens een bovengemiddelde omzetgroei voor temperatuursensoren, druksensoren en microactuatoren", klinkt het in een persbericht.

Melexis haalt 88 procent van zijn omzet uit de verkoop van producten aan klanten uit de automobielsector.

Het bedrijf verwacht dit jaar een verdere groei. Bij een stabiele wisselkoers (euro/dollar) zou de omzetgroei uitkomen tussen de 8 en 14 procent. (Belga)

De omzet steeg met ruim een vijfde tot 332,4 miljoen euro, terwijl de nettowinst met de helft toenam tot 85 miljoen euro. Dat meldt Melexis.Volgens het bedrijf is het nog maar de tweede keer sinds 2000 dat de omzetgroei hoger ligt dan 20 procent. "Voor het volledige jaar 2014 waren magnetische sensoren en sensor interfaces de belangrijkste groeimotoren. We constateerden eveneens een bovengemiddelde omzetgroei voor temperatuursensoren, druksensoren en microactuatoren", klinkt het in een persbericht. Melexis haalt 88 procent van zijn omzet uit de verkoop van producten aan klanten uit de automobielsector.Het bedrijf verwacht dit jaar een verdere groei. Bij een stabiele wisselkoers (euro/dollar) zou de omzetgroei uitkomen tussen de 8 en 14 procent. (Belga)