Het Transformatieplan dateert van juni 2014. Dat plan, zoals in februari overeengekomen met de sociale partners, wordt volledig uitgevoerd. Tot eind oktober konden mensen zich aanbieden om vrijwillig de supermarktketen te verlaten.

"Er hebben zich inderdaad 1.800 mensen aangeboden die het bedrijf tegen het einde van dit jaar vrijwillig zullen verlaten. Er vallen dus geen naakte ontslagen", zegt Dekelver. Maar bovenop die 1.800 mensen die gevonden moesten worden, boden zich nog eens 282 extra vrijwilligers aan, bevestigt Dekelver.

Meer zelfstandige winkels

De herstructureringskosten lopen daardoor wel op. Delhaize bood de werknemers die de grens van de 1.800 overschreden, een gelijkaardige opzegvergoeding onder een gemeenschappelijk akkoord van vrijwillig vertrek aan. Dat resulteerde in een toename van de voorzieningen met 20 miljoen euro. De kosten stegen in het derde kwartaal met 29 miljoen euro.

Voorts is de eerste golf van de implementatie van een nieuwe structuur in de supermarkten intussen succesvol verlopen. "De structuur in de winkels moet efficiënter. Zo werken we met minder chefs. De eerste golf is alleszins succesvol verlopen. Tegen eind 2016 moeten de implementatie bij de iets meer dan 130 Belgische winkels afgerond zijn", zegt Dekelver.

Verder voert Delhaize België ook meer nieuwe technologieën in. Zo wordt er gewerkt aan een systeem om de producten nog efficiënter in de rekken te krijgen. "Het efficiënter werken in onze winkels moet finaal leiden tot een nog betere service voor onze klanten", aldus de woordvoerder van Delhaize.

In het Transformatieplan is ook voorzien dat negen winkels omgevormd worden tot zelfstandige winkels. Voor drie winkels is intussen een overnemer gevonden, bij zes andere zijn gesprekken aan de gang.(Belga/NS)

Het Transformatieplan dateert van juni 2014. Dat plan, zoals in februari overeengekomen met de sociale partners, wordt volledig uitgevoerd. Tot eind oktober konden mensen zich aanbieden om vrijwillig de supermarktketen te verlaten. "Er hebben zich inderdaad 1.800 mensen aangeboden die het bedrijf tegen het einde van dit jaar vrijwillig zullen verlaten. Er vallen dus geen naakte ontslagen", zegt Dekelver. Maar bovenop die 1.800 mensen die gevonden moesten worden, boden zich nog eens 282 extra vrijwilligers aan, bevestigt Dekelver. De herstructureringskosten lopen daardoor wel op. Delhaize bood de werknemers die de grens van de 1.800 overschreden, een gelijkaardige opzegvergoeding onder een gemeenschappelijk akkoord van vrijwillig vertrek aan. Dat resulteerde in een toename van de voorzieningen met 20 miljoen euro. De kosten stegen in het derde kwartaal met 29 miljoen euro.Voorts is de eerste golf van de implementatie van een nieuwe structuur in de supermarkten intussen succesvol verlopen. "De structuur in de winkels moet efficiënter. Zo werken we met minder chefs. De eerste golf is alleszins succesvol verlopen. Tegen eind 2016 moeten de implementatie bij de iets meer dan 130 Belgische winkels afgerond zijn", zegt Dekelver.Verder voert Delhaize België ook meer nieuwe technologieën in. Zo wordt er gewerkt aan een systeem om de producten nog efficiënter in de rekken te krijgen. "Het efficiënter werken in onze winkels moet finaal leiden tot een nog betere service voor onze klanten", aldus de woordvoerder van Delhaize.In het Transformatieplan is ook voorzien dat negen winkels omgevormd worden tot zelfstandige winkels. Voor drie winkels is intussen een overnemer gevonden, bij zes andere zijn gesprekken aan de gang.(Belga/NS)