Uit de cijfers blijkt dat tijdens de eerste drie maanden 126.004 mensen in de horeca werkten, tegen 123.334 vorig jaar en 120.902 het jaar daarvoor. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen op basis van RSZ-cijfers.

Ook het aantal flexi-jobs piekt. Al 20.000 mensen in 5.439 horecazaken maakten dit jaar gebruik van de regeling voor bijverdienen, blijkt uit cijfers van staatssecretaris voor Bestrijding van Sociale Fraude Philippe De Backer (Open Vld). Het aantal werkgevers in de horeca steeg 2,2 procent.

Eerlijke concurrentie

De Backer wijst op de begeleidende maatregelen - zoals de RSZ-korting, verhoging van de overuren, het feit dat overuren voor voltijdsen bruto worden uitgekeerd - die werden genomen sinds de invoering van de witte kassa.

"Die lijken hun vruchten af te werpen. Door de witte kassa en de controles hebben veel zaken het nog moeilijk, er zijn ook nog faillissementen. Maar de sector is zich aan het professionaliseren. Veel mensen wagen de sprong om een zaak te starten als ze zien dat het eerlijk kan verlopen. Eerlijke concurrentie zal leiden tot een rendabele horecasector met minder zwartwerk." (Belga/NS)

Uit de cijfers blijkt dat tijdens de eerste drie maanden 126.004 mensen in de horeca werkten, tegen 123.334 vorig jaar en 120.902 het jaar daarvoor. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen op basis van RSZ-cijfers. Ook het aantal flexi-jobs piekt. Al 20.000 mensen in 5.439 horecazaken maakten dit jaar gebruik van de regeling voor bijverdienen, blijkt uit cijfers van staatssecretaris voor Bestrijding van Sociale Fraude Philippe De Backer (Open Vld). Het aantal werkgevers in de horeca steeg 2,2 procent. De Backer wijst op de begeleidende maatregelen - zoals de RSZ-korting, verhoging van de overuren, het feit dat overuren voor voltijdsen bruto worden uitgekeerd - die werden genomen sinds de invoering van de witte kassa. "Die lijken hun vruchten af te werpen. Door de witte kassa en de controles hebben veel zaken het nog moeilijk, er zijn ook nog faillissementen. Maar de sector is zich aan het professionaliseren. Veel mensen wagen de sprong om een zaak te starten als ze zien dat het eerlijk kan verlopen. Eerlijke concurrentie zal leiden tot een rendabele horecasector met minder zwartwerk." (Belga/NS)