Het staalbedrijf presteert daarmee duidelijk beter dan tijdens dezelfde periode vorig jaar, toen 910 miljoen dollar winst gemaakt werd. Tegenover het tweede kwartaal van dit jaar werd wel een achteruitgang van ruim twintig procent geboekt, want toen was er nog sprake van een winst van 1,7 miljard dollar.

De omzet steeg van 16,2 miljard dollar in het derde kwartaal van 2009 naar 21 miljard dollar nu. Dat is iets minder dan in het tweede kwartaal, toen een omzet van 21,7 miljard dollar werd bereikt. De bedrijfskasstroom (ebitda) kwam uit op 2,27 miljard dollar.

De cijfers overtreffen de verwachtingen van de analisten.
ArcelorMittal blijft erg voorzichtig voor het vierde kwartaal. Het bedrijf houdt rekening met lagere verkoopprijzen en duurdere grondstoffen.

Het staalbedrijf presteert daarmee duidelijk beter dan tijdens dezelfde periode vorig jaar, toen 910 miljoen dollar winst gemaakt werd. Tegenover het tweede kwartaal van dit jaar werd wel een achteruitgang van ruim twintig procent geboekt, want toen was er nog sprake van een winst van 1,7 miljard dollar. De omzet steeg van 16,2 miljard dollar in het derde kwartaal van 2009 naar 21 miljard dollar nu. Dat is iets minder dan in het tweede kwartaal, toen een omzet van 21,7 miljard dollar werd bereikt. De bedrijfskasstroom (ebitda) kwam uit op 2,27 miljard dollar. De cijfers overtreffen de verwachtingen van de analisten. ArcelorMittal blijft erg voorzichtig voor het vierde kwartaal. Het bedrijf houdt rekening met lagere verkoopprijzen en duurdere grondstoffen.