De medische film van Agfa HealthCare wordt tot 70 procent duurder, luidt het in een persbericht. De nieuwe prijzen zijn bovendien onmiddellijk van kracht.

"De prijs van zilver, een belangrijke component in medische film, is de voorbije 14 maanden verdrievoudigd en heeft daarmee een voor de laatste 30 jaar ongeziene hoogte bereikt", luidt het. "Het spreekt voor zich dat die bijkomende kost de efficiëntiewinst overschrijdt die gelijk welke industrie redelijkerwijze kan bereiken. Daarom zien we ons genoodzaakt de prijs van medische film opnieuw te verhogen."

CEO Christian Renaudo liet bij de voorstelling van de jaarresultaten in maart al verstaan dat er een prijsverhoging zou worden doorgevoerd. "Met de verkoopprijs van vorig jaar kan je vandaag het zilver niet betalen", voegde hij eraan toe.

Agfa Gevaert verbruikt jaarlijks ongeveer 500 ton zilver voor zijn productie.

De medische film van Agfa HealthCare wordt tot 70 procent duurder, luidt het in een persbericht. De nieuwe prijzen zijn bovendien onmiddellijk van kracht. "De prijs van zilver, een belangrijke component in medische film, is de voorbije 14 maanden verdrievoudigd en heeft daarmee een voor de laatste 30 jaar ongeziene hoogte bereikt", luidt het. "Het spreekt voor zich dat die bijkomende kost de efficiëntiewinst overschrijdt die gelijk welke industrie redelijkerwijze kan bereiken. Daarom zien we ons genoodzaakt de prijs van medische film opnieuw te verhogen." CEO Christian Renaudo liet bij de voorstelling van de jaarresultaten in maart al verstaan dat er een prijsverhoging zou worden doorgevoerd. "Met de verkoopprijs van vorig jaar kan je vandaag het zilver niet betalen", voegde hij eraan toe. Agfa Gevaert verbruikt jaarlijks ongeveer 500 ton zilver voor zijn productie.