Medialaan, vooral bekend van tv-zender vtm, wil actiever worden op de markt van mobiele telefonie via een overname van Mobile Vikings. Dat meldt het bedrijf uit Vilvoorde in een persbericht. De operatie zou ook Telenet helpen, dat de Europese Commissie tracht te overtuigen van zijn plan om Base over te nemen.

De aangekondigde overname kan het telecomlandschap in België grondig dooreenschudden. Als Europa en de mededingingsautoriteiten alle lichten op groen zetten, wil Medialaan ten laatste over twee jaar een zogenaamde Full MVNO zijn. Dat is een telecomoperator die volledig zelfstandig werkt, maar wel de antennes van een andere operator gebruikt.

Medialaan zou dus op het netwerk van Base opereren, maar kan na een vastgelegde periode -die niet vrijgegeven wordt- wel kiezen voor een andere partner.

Mobile Vikings telt 240.000 leden, die allemaal onder de paraplu van Medialaan terechtkomen. Maar het mediabedrijf krijgt er nog klanten bij, want wil ook de meer dan 200.000 klanten van Jim Mobile overnemen. Jim Mobile is al een merk van Medialaan, maar Base onderhoudt de klantencontacten.

Alles samen zou de nieuwe speler dus bijna een half miljoen klanten bedienen. Medialaan is van plan om de merken afzonderlijk te laten voortbestaan. Alles kadert in het voornemen van Telenet om Base te kopen. Die transactie moet nog goedgekeurd worden door de Europese Commissie, die momenteel nagaat of er wel nog voldoende concurrentie is verzekerd als de verkoop doorgaat. Dat Medialaan de huidige rol van Telenet wil overnemen, lijkt daarbij een sterk argument. Telenet is immers zelf als Full MVNO op het Mobistar-netwerk uitgegroeid tot een succesvolle uitdager van de gevestigde spelers Proximus, Mobistar en Base.

Maar eerst moet de Europese Commissie dus de overname van Base goedkeuren. Een beslissing is ten laatste voor maart volgend jaar. (Belga/BO)

Medialaan, vooral bekend van tv-zender vtm, wil actiever worden op de markt van mobiele telefonie via een overname van Mobile Vikings. Dat meldt het bedrijf uit Vilvoorde in een persbericht. De operatie zou ook Telenet helpen, dat de Europese Commissie tracht te overtuigen van zijn plan om Base over te nemen. De aangekondigde overname kan het telecomlandschap in België grondig dooreenschudden. Als Europa en de mededingingsautoriteiten alle lichten op groen zetten, wil Medialaan ten laatste over twee jaar een zogenaamde Full MVNO zijn. Dat is een telecomoperator die volledig zelfstandig werkt, maar wel de antennes van een andere operator gebruikt. Medialaan zou dus op het netwerk van Base opereren, maar kan na een vastgelegde periode -die niet vrijgegeven wordt- wel kiezen voor een andere partner. Mobile Vikings telt 240.000 leden, die allemaal onder de paraplu van Medialaan terechtkomen. Maar het mediabedrijf krijgt er nog klanten bij, want wil ook de meer dan 200.000 klanten van Jim Mobile overnemen. Jim Mobile is al een merk van Medialaan, maar Base onderhoudt de klantencontacten. Alles samen zou de nieuwe speler dus bijna een half miljoen klanten bedienen. Medialaan is van plan om de merken afzonderlijk te laten voortbestaan. Alles kadert in het voornemen van Telenet om Base te kopen. Die transactie moet nog goedgekeurd worden door de Europese Commissie, die momenteel nagaat of er wel nog voldoende concurrentie is verzekerd als de verkoop doorgaat. Dat Medialaan de huidige rol van Telenet wil overnemen, lijkt daarbij een sterk argument. Telenet is immers zelf als Full MVNO op het Mobistar-netwerk uitgegroeid tot een succesvolle uitdager van de gevestigde spelers Proximus, Mobistar en Base. Maar eerst moet de Europese Commissie dus de overname van Base goedkeuren. Een beslissing is ten laatste voor maart volgend jaar. (Belga/BO)