De elektronicaketen Media Markt versnelt zijn expansie in België. De Duitse retailer opent op 19 juni officieel zijn webshop.

Tot voor kort had Media Markt een zeer bescheiden website met folders en contactinformatie. De afgelopen weken is in alle stilte een webwinkel gelanceerd, waarvan de testfase nu bijna afgerond is. Daarnaast blijft de Duitse retailer ook inzetten op zijn fysieke winkels. In drie jaar wil Media Markt er nog tien bij openen, boven op de zeventien die het nu al van heeft.

Media Markt en zusterketen Saturn hebben samen nu een omzet van 646 miljoen euro in België. Tegen 2016 moet dat 1 miljard euro zijn, waarvan de webwinkel 10 procent voor zijn rekening neemt. Media Markt is niet van plan met de pure internetspelers op de prijs te concurreren, maar zijn van de elektronicaretailers die zowel off- als online actief zijn, wil het bij de allergoedkoopste zijn.

De elektronicaketen Media Markt versnelt zijn expansie in België. De Duitse retailer opent op 19 juni officieel zijn webshop.Tot voor kort had Media Markt een zeer bescheiden website met folders en contactinformatie. De afgelopen weken is in alle stilte een webwinkel gelanceerd, waarvan de testfase nu bijna afgerond is. Daarnaast blijft de Duitse retailer ook inzetten op zijn fysieke winkels. In drie jaar wil Media Markt er nog tien bij openen, boven op de zeventien die het nu al van heeft. Media Markt en zusterketen Saturn hebben samen nu een omzet van 646 miljoen euro in België. Tegen 2016 moet dat 1 miljard euro zijn, waarvan de webwinkel 10 procent voor zijn rekening neemt. Media Markt is niet van plan met de pure internetspelers op de prijs te concurreren, maar zijn van de elektronicaretailers die zowel off- als online actief zijn, wil het bij de allergoedkoopste zijn.