McDonalds is van plan de 50.000 nieuwe medewerkers, die voltijdse en deeltijdse functies in 14.000 restaurants gaan invullen, op één en dezelfde dag (19 april) aan te werven.

Hoewel critici spreken van een goedkope reclametruc maakt McDonald's er zelf overigens geen geheim van dat het zijn imago wil oppoetsen. "De mensen moeten begrijpen dat een 'McJob' een baan is met promotiekansen en eindeloze mogelijkheden", aldus Jan Fields, topvrouw van McDonald's in de VS.

Volgens Fields bedraagt het gemiddelde loon van een werknemer met een 'McJob' 8,30 dollar per uur, terwijl het wettelijke minimum 7,25 dollar vereist. Fields maakt zich sterk dat een restaurantmanager bij Mac Donalds 50.000 dollar per jaar kan verdienen.

McDonald's is wereldwijd de grootste fastfoodketen met 32.000 vestigingen in 117 landen en telt 1,7 miljoen werknemers.

McDonalds is van plan de 50.000 nieuwe medewerkers, die voltijdse en deeltijdse functies in 14.000 restaurants gaan invullen, op één en dezelfde dag (19 april) aan te werven. Hoewel critici spreken van een goedkope reclametruc maakt McDonald's er zelf overigens geen geheim van dat het zijn imago wil oppoetsen. "De mensen moeten begrijpen dat een 'McJob' een baan is met promotiekansen en eindeloze mogelijkheden", aldus Jan Fields, topvrouw van McDonald's in de VS. Volgens Fields bedraagt het gemiddelde loon van een werknemer met een 'McJob' 8,30 dollar per uur, terwijl het wettelijke minimum 7,25 dollar vereist. Fields maakt zich sterk dat een restaurantmanager bij Mac Donalds 50.000 dollar per jaar kan verdienen.McDonald's is wereldwijd de grootste fastfoodketen met 32.000 vestigingen in 117 landen en telt 1,7 miljoen werknemers.