BNP Paribas Fortis streeft met zijn 'Bank for the Future'-plan naar een cost-income-ratio onder 70 procent tegen eind dit jaar in België, maar op dit moment ligt die ratio daar nog altijd boven.

Toch houdt topman Max Jadot vast aan het objectief. Jadot ziet namelijk hoopvolle tekenen in de economie.

Op het vlak van inkomsten speelt de ultralage rente in het nadeel van de bank. Maar Jadot ziet aan inkomstenzijde ook goed nieuws. "De hogere dollar, de lage olieprijzen en de lage intrestvoeten zouden moeten aanzetten tot meer investeringen", zei hij vrijdag bij de toelichting van de jaarresultaten. De consumentenmarkt trekt al aan, de bedrijven zouden moeten volgen.

De tarieven verhogen om de rendabiliteit op te krikken, zoals de Nationale Bank suggereert, blijkt niet zo makkelijk. "We werken nu eenmaal in een erg competitieve markt", luidde het.

Op het vlak van de kosten beklemtoonde Jadot dat de bank efficiënt moet blijven, hij ziet zelfs nog ruimte voor verbetering. Maar een concreet plan ligt niet op tafel, het 'Bank for the Future'-plan is immers nog in volle implementatie.

Het aantal BNP Paribas Fortis-kantoren zal dit jaar dalen tot 788, tegen 818 eind vorig jaar. En ook het personeelsbestand neemt verder af door natuurlijke afvloeiingen. "We worden geholpen door de leeftijdspiramide", zegt Jadot hierover. Het personeelsbestand daalde vorig jaar met ruim 700 mensen tot 14.767, maar daarbij waren ook 566 aanwervingen, "dat waren er meer dan voorzien".

De kosten worden ook beïnvloed door de bankentaks. Die bedraagt 227 miljoen euro voor BNP Paribas Fortis, 60 miljoen meer dan het jaar voordien. (Belga/BO)

BNP Paribas Fortis streeft met zijn 'Bank for the Future'-plan naar een cost-income-ratio onder 70 procent tegen eind dit jaar in België, maar op dit moment ligt die ratio daar nog altijd boven. Toch houdt topman Max Jadot vast aan het objectief. Jadot ziet namelijk hoopvolle tekenen in de economie. Op het vlak van inkomsten speelt de ultralage rente in het nadeel van de bank. Maar Jadot ziet aan inkomstenzijde ook goed nieuws. "De hogere dollar, de lage olieprijzen en de lage intrestvoeten zouden moeten aanzetten tot meer investeringen", zei hij vrijdag bij de toelichting van de jaarresultaten. De consumentenmarkt trekt al aan, de bedrijven zouden moeten volgen.De tarieven verhogen om de rendabiliteit op te krikken, zoals de Nationale Bank suggereert, blijkt niet zo makkelijk. "We werken nu eenmaal in een erg competitieve markt", luidde het. Op het vlak van de kosten beklemtoonde Jadot dat de bank efficiënt moet blijven, hij ziet zelfs nog ruimte voor verbetering. Maar een concreet plan ligt niet op tafel, het 'Bank for the Future'-plan is immers nog in volle implementatie. Het aantal BNP Paribas Fortis-kantoren zal dit jaar dalen tot 788, tegen 818 eind vorig jaar. En ook het personeelsbestand neemt verder af door natuurlijke afvloeiingen. "We worden geholpen door de leeftijdspiramide", zegt Jadot hierover. Het personeelsbestand daalde vorig jaar met ruim 700 mensen tot 14.767, maar daarbij waren ook 566 aanwervingen, "dat waren er meer dan voorzien". De kosten worden ook beïnvloed door de bankentaks. Die bedraagt 227 miljoen euro voor BNP Paribas Fortis, 60 miljoen meer dan het jaar voordien. (Belga/BO)